Agonija ovršenika

Vladimir Smrtić iz Čakovca bio je deložiran iz jedine nekretnine (iako je bivša predsjednica tvrdila kako nije moguće biti izbačen iz jedinog doma), 28.09.2017. godine te je zbog velikog stresa završio je u bolnici na psihijatriji gdje je boravio 43 dana. Nakon izlaska iz bolnice obratio se centru sa socijalnu skrb Čakovec gdje su mu 19.12.2017. odbili njegov zahtjev za stambeno zbrinjavanje, a sve se svodi na to da gospodin  Smrtić nije dragovoljno predao svoju nekretninu kupcu jer po zakonu  samo u tom slučaju imate pravo na plaćenu stanarinu 18 mjeseci na teret države.

Udruga “Ovršni ustanak” ovim putem apelira na pojedine političke stranke da ukoliko ne mogu pomoći građanima neka ne odmažu i neka se ne promoviraju na jadnim ljudima kojima na  taj način samo nanose štetu i dodatne troškove. Ujedno pozivamo i sve građane koji se nalaze u situaciji da mogu ostati bez jedinog doma da nam se jave na vrijeme, prije nego dođe do dražbe kako bi zajedno pokušali pronaći riješenje.

Gospodin Smrtić sada živi u sobici od 20 kvadratnih metara s kupaonicom. Taj prostor je jednostvno preskučen za jednog čovjeka. Prima mirovinu od 1.944,95 kune od toga mu na ovrhu ode 486,22 kn te mu ostaje 1.457,73 kn. od čega plaća još i dopunsko zdrastveno osiguranje i 1600 kn stanarine sa režijama. Naravno da mu taj iznos nije dovoljan niti za stanarinu, a kamoli za preživjeti čitav mjesec.

Svaki čovjek zaslužuje drugu šansu pa tako i gospodin Smrtić. Započeli smo razgovor sa pročelnikom grada Čakovca, a nadamo se da će se u sve uključiti i gradonačelnik grada Čakovca g. Stjepan Kovač te da ćemo zajedno pronaći dostojanstveni smještaj g. Smrtiću koji će mu omogućiti  da može normalno živjeti.

Udruga ovršni Ustanak