AGLOMERACIJA OPASNA PO ŽIVOT! Prvo počeo propadati asfalt, a sada se nasred ceste otvaraju velike okrugle rupe koje se produbljuju

Još 22. svibnja pisali smo o pucanju asfalta na sredini Selske ulice u Murskom Središću, a što se dogodilo odmah nakon aglomeracije i asfaltiranja. Tada se urušio dio asfalta neki dvadesetak centimetara te je nastala okrugla rupa dužine jedan do dva metra.

Mjerodavni, a to su „Međimurske vode“ kao izvođač radova, reagirale su tako da su to obilježili i ogradili upozoravajućom trakom i oko sanacije nisu poduzimale ništa. I bolje da nisu jer se sada to „ulegnuće“ pretvorilo u duboku jamu koja je opasna za promet i ljude. Zašto je ova ulica još uvijek u punoj funkciji? Pa zato jer se čaka da netko s autom propadne u moguću novonastalu provaliju kako bi se moglo početi razmišljati zašto se to dogodilo.

Ili se najvjerojatnije radi o arheološkom nalazištu ostataka starog rimskog grada Halicanum koji se nekad nalazio na ovim područjima, pa je svaka dalnja aktivnost koja se odnosi na radove zabranjena.

Informacije s kojima raspolažemo govore da se iste ili slične stvari događaju i na drugim područjima obuhvaćenim aglomeracijom. A o ponovnom kopanju i prekopavanju već dovršenih cesta da i ne govorimo!

(rt, foto: Tin Tomanić, Z. Rihtarec)