Adventsko orijentiranje u gradu Zrinskih

Protekle subote u organizaciji Orijentacijskog kluba Međimurje održana je noćna sprint utrka u orijentacijskom trčanju pod nazivom Adventsko orijentiranje u gradu Zrinskih. Na utrci, koja je dio programa čakovečkog adventa, sudjelovalo je preko 50 natjecatelja iz Hrvatske i Mađarske pa je tako utrka imala međunarodni karakter na što smo posebno ponosni. Natjecanje je održano na postojećoj karti na području šireg centra grada i prerivoja Zrinski.

U kategoriji početnika/ građana slavio je Ivan Jurinić, druga je bila Snježana Posavec, dok je treći završio Andrija Potočnjak. Kratku žensku stazu najbrže je pretrčala Jasminka Cindrić Perković ispred Petre Turk. Kod dečki, najbrži je bio Siniša Lah ispred Krune Petričevića i Darka Raškaja. Na dugoj stazi u ženskoj je kategoriji pobjedila Monika Kovaljesko (OK Kapela), druga je bila Smiljana Janžek (OK Međimurje) dok je treća završila Anja Bahun (OK Međimurje). U najtežoj muškoj utrci slavio je Goran Vodopija (OK Kapela) ispred Denija Slavičeka (OK Međimurje) i Martona Erdosa (Nagykanisza). Svi rezultati su dostupni na poveznici: http://www.orienteeringonline.net/Results.aspx?CompetitionID=4193

Orijentacijski klub Međimurje zahvaljuje svima koji su pripomogli organizaciji utrke i građanima koji su sudjelovali te tako dali poticaj za organizaciju budućih orijentacijskih događanja. Posebno zahvaljujemo Turističkoj zajednici grada Čakovca na ukazanom povjerenju, ustupljenom prostoru i poklonima za natjecatelje te obiteljima Tkalec na donaciji poklona i kuhanog vina za natjecatelje.

Orijentacijski klub vas poziva da ih pratite na facebook stranicama i da im se pridružite na budućim aktivnostima.

(tekst: Orijentacijski klub Međimurje, foto Luka Bahun)