Adventski vijenac prekrio fontanu, postavljen veliki bor i jaslice

Došašće ili advent vrijeme je priprema za blagdan Božića. Počinje četiri nedjelje prije Božića, a završava 24. prosinca na Badnjak. Kršćanski je običaj da se izrađuje i stavlja na stol adventski vijenac s četiri svijeće koje simboliziraju četiri nedjelje u došašću. U ovom vremenu prevladava iščekivanje, nada, budnost i čežnja te kršćani bdiju da prepoznaju Boga koji dolazi.

Grad Mursko Središće u ovom vremenu održava niz događaja od kojih je svakako najvažniji onaj u kojem se obilježava blagdan sv. Barbare, zaštitnice rudara, a ove godine uz bok toga biti će dugo željeno i iščekivano otvorenje novog Centra za kulturu.

Cijeli grad se posebno ukrašava, a pogotovo glavni park u centru gdje se ovih dana postavio veliki bor, drvene jaslice koje su se pojavile prvi put prošle godine, a fontana u sredini parka pretvorena je u veliki adventski vijenac.

Pred svim građanima sada se nalazi niz zanimljivih i interesantnih događaja koji će trajati sve do dočeka Nove godine 2018. U prilogu još jednom donosimo cijeli program Adventa u gradu rudara tako da možete vidjeti što će se kojeg dana održavati.

(R. Tomanić, foto rt)