ADVENT U GRADU RUDARA 2018. – obilježavanje blagdana svete Barbare, zaštitnice rudara

Grad Mursko Središće svake godine uoči blagdana svete Barbare, u sklopu Adventa u gradu rudara organizira druženje s rudarima. Ove godine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak će sa svojim suradnicima i rudarima u subotu, 01. prosinca 2018. godine , s početkom u 15:30 sati obilježiti blagdan svete Barbare – zaštitnice rudara. U gradskom parku Mursko Središće, kod spomenika rudarima,  u 15:30 sati će položiti vijenac i zapaliti svijeće za sve poginule rudare. Nakon toga u pansionu Ilonka nastavlja se druženje s rudarima.

U 17:30 sati gradonačelnik će u Gradskom parku zapaliti prvu adventsku svijeću uz molitvu župnika Tomislava Antekolovića i adventske pjesme crkvenog zbora Marije Kraljice i svetog Ladislava pod vodstvom Danice Sabo dok vas u 18:00 sati u Centru za kulturu “Rudar” očekuje program pod nazivom “Advent pri serjojnskom mlinaru” kojeg će izvoditi KUD “Mura” Mursko Središće, učenici Osnovne škole Mursko Središće, Dječji vrtić “Maslačak” i Dječji vrtić “Pahuljica” te će isti biti u znaku svete Barbare i adventa.

U utorak 04. prosinca 2018. godine u 10:00 sati, u crkvi Marije Kraljice i svetog Ladislava održati će se sveta misa za poginule rudare. Nakon svete mise položiti će se cvijeće kod spomenika svete Barbare. U 13:00 sati gradonačelnik će sa svojim suradnicima, ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom i ostalim uvaženim gostima svečano položiti kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića u ulici Slatine u Murskom Središću te kamen temeljac za izgradnju nove hale tvrtke Cartex u Gospodarskoj zoni Brezje te će obići investicije izgradnje hale 4 tvrtke Sobočan interijara d.o.o. i novouređene prostorije Društvenog doma u Peklenici.

Pozivamo građane da prisustvuju navedenim događanjima povodom Adventa u gradu rudara.

(GMS, Marta Tuksar, foto: Tin Tomanić, arhiva)