ACHTUNG! DANGER! Turisti oprez! Cesta „Sama jama“ vreba na vas!

Muralist je već dobio nekoliko poziva svojih čitatelja u svezi stanja dijela ceste od Toplica Sv. Martin-Gradiščak Venec- Sv. Martin na Muri u dužini, kako smo izmjerili, oko 400 metara. Ova cesta već dugo vremena je u stanju koje ćete vidjeti na fotografijama, a koje smo snimili danas kada nas je po njoj provezao jedan vrlo nezadovoljan svakodnevni korisnik ove prometnice za koju veli da je ljudi zovu „Sama jama“.

Kako nam je rekao, cesta je vrlo prometna, vodi do Toplica Sv. Martin, po njoj prolazi puno turista, od kojih su neki i oštetili svoje automobile, a posebno je opasna po bicikliste. Ona je put i do mnogih vikendica u ovom vinorodnom kraju Međimurja. Po njoj voze lokalni političari, diplomirani inženjeri prometa, instruktori vožnje i drugi koji bi se mogli potruditi da se stanje na ovoj cesti popravi.

Nije na nama da o tome sudimo ili odlučujemo, vjerojatno postoji netko tko je zadužen za ovakve stvari, znamo samo da je većina korisnika ove ceste veoma nezadovoljna njenim stanjem, a posebno je opasna za turiste koji po njoj voze prvi put.

(tekst i foto R. Tomanić)