5G MREŽA – APEL GRAĐANIMA! Ovo je tekst koji varaždinski “nezavisni” portali ne žele objaviti!

Molimo Vas da odvojite desetak minuta vremena i pročitate tekst do kraja jer je važan za našu djecu i nas same.

Mailovi se šalju nasumično svim udrugama, pravnim osobama, novinama, strankama, školama…

Važne poveznice :

Ministarstvo zdravstva  https://zdravlje.gov.hr/

Pučka pravobraniteljica https://www.ombudsman.hr/hr/

Državni inspektorat Naslovna

Dolje navedeni tekst je kopirana i djeomično izmjenjena verzija dijela orginalnog članka, dopunjena našim komentarima jer mislimo da bi bilo dobro napisati i par dodatnih stvari.

Postoji dosta sličnih članaka ali ovaj se direkno dotiče zdravlja naše djece.

Nadamo se da će se autori teksta složiti s tim i mogu računati na našu potporu!

U članku se raspravlja o uvođenju 5G mreža na području Hrvatske i o njezinoj dokazanoj štetnosti na zdravlje djece i svih nas. Ne znamo da li ste upoznati o tome da puno razvijenije europske države zabranjuju 5G instalacije na razini države ( Francuska, Italija, Švicarska, Švedska,Slovenija, Belgija, djelomično Njemačka, itd. ) dok ih u tome prate i ostale države kao što su Bugarska, Grčka itd..U Hrvatskoj je grad Hvar prvi u nizu koji se očitao o tome, dok ih od nama najbližih, slijedi međimurska županija.

Jedan odličan primjer zabrane 5G mreže daju nam susjedi Slovenci i to ne samo zbog toga jer su svjesni štetnosti na zdravlje svojih građana, već su svjesni štetnog utjecaja na sam okoliš. Poveznica na članak: https://geek.hr/clanak/slovenija-zaustavila-uvodenje-5g-tehnologije/

Građani Varaždinske županije uopće nisi informirani o tome niti ne vide razliku između postoječe 4G i nove 5G mreže, dok teleoperateri uz pomoč HAKOM-a postavljaju opremu bez ikakvih suglasnosti građana pa čak ponekad i bez građevinskih dozvola.Tako se pod raznim uljepšanim izjavama kako je to naša budučnost, vara građane. Da sramota bude veća, štetnost 5G mreže jedetaljno dokumentirana s par tisuća dokumenata i stotina znanstvenih radova.

Dalje, prije par dana su stručnjaci HAKOM-a (Hrvatske agencije za komunikacije ) dali svoje mišljenje o tome i makar je sve već istestirano i dokumentirano, dodatno su se osramotili s svojim neznanjem tematike, jasno, na korist teleoperatera. Više informacija možete naći na stranicama hrvatske udruge za elektromagnetno zračenje, WWW.HUZEZ.HR a ovo je poveznica na članak:

http://huzez.hr/home/vazne-vijesti/komentar-na-objavu-hakom-a

Za nas građane je to važno jer A1, HT i Carnet prisilno i bez znanja ili odluke građana ( a ponekad nude i neku manju protuslugu tipa sanacije ili nečeg sličnog ) postavljaju novu opremu na postoječe antenske stupove, bez građevisnkih dozvola postavljaju nove stupove a za zdravlje ljudi nikog nije briga. Nevjerojatno je da isto rade i po školama i krše konvenciju o pravima djece zbog negativnog utjecaja na njihovo zdravlje. Trenutno se 5G testira na postoječoj 4G opremi a na nekim mjestima u gradu Varaždinu su postavljeni i dodatni 5G odašiljači. Kao što piše u članku s međimurske web stranice, nije problem uvođenje tehnologije, važno je prepoznati da postoje bolja i sigurnija rješenja a za dobrobit svih nas. Također je važno je za nas građane znati da je:

– Europska unija donesla odluku da instalacija 5G mreže nije obavezna i nakon dokazanih štetnosti, države rade zabrane.

– demontaža postoječih odašiljača i opreme po školama i ostalim lokacijama se može napraviti pravnim putem, europskim sudovima ili peticijama građana.

– građani imaju pravo zatražiti neovisno testiranje zračenja u školama i na mjestima gdje su odašiljači postavljeni blizu

stambenih objekata, zgrada, a posebno u blizini vrtića, škola itd. Popis tvrtki koje će nuditi ispitivanja biti će naknadno objavljeni na web stranicama.

– od posebne je važnosti za shvatiti da se sve te zabrane odnose na 5G sustave i nemaju veze s postoječim 4G sustavima, iako se i o tome može pisati.

I da na trenutak zaboravimo dokazano velike zdravstvene problemime koje donosi 5G i da zaboravimo na djecu i sugrađane, pa zar stvarno želimo brdo novih antenskih stupova po našim lijepim mjestima, tisuće mini baznih stanica, prateće opreme  i dodatno elektromagnetsko zagađenje u našem gradu ili županiji ?

Stanite uz nas građane i nemojte nasjedati na laži, već zdravim razumom donesite odluku o demontaži postojeće i zaustavljanju 5G mreže u varaždinskoj županiji. Budimo pametni a ne pokusni kunići i slijedimo primjer drugih država koje su zabranu već prije napravile.

(grupa građana, foto: ilustracija)