SUD OSLOBODIO BIVŠEG TRENERA PLAVIH IZ PEKLENICE SVIH OPTUŽBI ZA RASIZAM

Prošle godine odigrana je u Peklenici prvenstvena utakmica 2. ML između NK Plavi i  jednog kluba za koji je nastupao igrač iz Brazila. Nakon te utakmice na jednom međimurskom portalu osvanuo je članak u kojem se govori o rasističkim ispadima bivšeg trenera Plavih i navijača Plavih usmjerenih protiv Brazilca. Bile su detaljno nabrojene sve uvrede kojima su se navodno služili navijači Plavih i bivši trener Plavih, a sve to je bilo ilustrirano s fotografijama koje je dotični međimurski portal neovlašteno uzeo od Muralista.

Nakon toga buknula je afera i o tom slučaju i Muralist je objavio nekoliko korektnih članaka kao što je bilo i izvješće našeg novinara s te utakmice.

Policija je između ostaloga i zbog pisanja jednog međimurskog portala podnijela prijavu protiv bivšeg trenera Plavih u kojoj su mu objedinili sve te rasističke uvrede koje je nabrojio jedan međimurski portal, a koje naravno bivši trener Plavih nije izgovorio.

Tako je cijeli slučaj završio na sudu, a sada je dobio i svoj epilog. Sud je odlučio odbaciti sve optužbe iznesene protiv bivšeg trenera Plavih, a troškove sudskog postupka snositi će državni proračun. Dakle bivši trener Plavih oslobođen je na sudu , a Međimurski nogometni savez kaznio ga je ubrzo nakon utakmice s dva mjeseca zabrane obavljanja trenerske dužnosti što je dovelo do toga da je trener Plavih postao bivši te tako u 62-godini ostao bez jedinog izvora prihoda, pošto je nezaposlen. Ujedno je etiketiran i obilježen kao rasist i pravo je čudo kako je sve to izdržao.

Sada je putem suda dobio zadovoljštinu koja mu malo znači jer kako veli teško će sa svog imena sprati ljagu koja je na njega bačena u jednom međimurskom portalu koji je za ilustraciju koristio fotografije preuzete bez dozvole Muralista.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)