18. VINCEKOV POHOD OSIGURAVALI HGSS STANICA ČAKOVEC I BJELOVAR – IMALI VIŠE INTERVENCIJA

Uz nekoliko intervencija Vincekov pohod, 18. po redu, osiguravale su HGSS Stanice Čakovec i Bjelovar.

 

Već tradicionalni Vincekov pohod, 18. po redu, ujedno i najveće planinarsko okupljanje u Hrvatskoj, osiguravale su HGSS Stanice Čakovec i Bjelovar sa ukupno 15 članova i 3 vozila.

Po izuzetno lijepom vremenu za to doba godine okupilo se više od 3.000 sudionika, što planinara i rekreativaca, učenika te mnogobrojnih obitelji. Najavljenih 70 planinarskih društava iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske stigla su autobusima do toplica Sv. Martin, odakle je započeo pohod. Od 7,30 do 10,00 sati svi sudionici su prošli kroz start, te do 17 sati stigli do cilja.

 
Na trasi dugoj 14,5 km bilo je mjesta za okrjepu i prezalogajiti za što se je pobrinuo organizator pohoda i mještani na ruti kojom se je prolazilo. Sama staza je dobro markirana i nije previše zahtjevna. Završna proslava za sve sudionike održala se u sportskoj dvorani u Murskom Središću.

HGSS je imao nekoliko intervencija. Jedna osoba uslijed pada ozlijedila je ručni zglob te je nakon pružene pomoći predana ekipi HMP iz Čakovca. Druga osoba zatražila je pomoć zbog uganuća skočnog zgloba, te joj je pružena pomoć i osoba je prevezena do Murskog Središća. Treća osoba uslijed pada zadobila je ozljedu lakta koji je imobiliziran, a o nezgodi je obaviještena obitelj koja je ozlijeđenu osobu i preuzela. Bilo je još nekoliko intervencija gdje je ekipa HGSS-a zbog manjih zdravstvenih tegoba prevozila sudionike pohoda, ukupno 13, do krajnje točke u Murskom Središću jer sami nisu bili u stanju završiti pohod.

(Josip Naranđa, http://www.gss.hr/, foto HGSS, Tin Tomanić)

IMG_2856

IMG_2828

IMG_2893