Zlatko gazi prema svom cilju!!! Član Bundeka prolazi stazom Via Adriatica dugom 1.100 km

Zlatko Mihocek, dugogodišnji aktivan član Planinarskog društva Bundek  prije mjesec dana  uputio se na planinarsku stazu Via Adriatica, stazu uz Jadran u dužini od oko 1.100  km, 41.000 visinskih metara. Krenuo je od Prevlake na krajnjem jugu, a završit će u Puli na Kamenjaku. Proći će  preko 14 planina, 100 vrhova,  9 rijeka, 2 jezera, ​18 zaštićenih područja, 7 županija, 52 općine, uz najljepšu obalu… Staza je podijeljena na 13 dionica, a  pred Zlatkom su još tri dionice u cijelosti, tj. 264 km.

Hoda sam, prkosi kiši, buri, svim vremenskim nedaćama koje ga po putu snalaze. Neustrašiv je, samozatajan, odlično se snalazi u svim situacijama, dobre je psihofizičke spreme….  gazi… Zbog svoje unutarnje i motivirajuće snage i brzine dobio je i naziv Torpedo.

Na mnogim mjestima nema signal, baterije mu se slabo pune jer mu vrijeme baš i nije naklonjeno. Vjerujemo  da će ga planinarska društva koja djeluju u blizini njegovih finalnih dionica dočekati i, ako treba, pomoći.

Zlatko je planinarski vodič, vodič osoba s posebnim potrebama, bavi se solarnom jogom, u duši pčelar i marljiva osoba koja svojim pozitivizmom nadahnjuje prijatelje. Planinario je mnogim vrhovima Hrvatske, okolnih država, na Himalaji u Nepalu, na vrhovima Ekvadora.  Prije godinu dana doživio je prometnu nesreću iz koje se pukom srećom izvukao te je ova staza zapravo njegovo hodočašće za dušu!

Ako Zlatko uspije proći Via Adriaticu, bit će prvi koji će je odjednom proći u cijelosti.

Bundeki ga prate putem društvenih mreža te mu  poručuju da im je već sada srce puno njegove  neuništive i bezgranične energije! Pratit će ga i dalje, a uskoro i  dočekati na cilju!!! SRETNOOOO! (SV)