Za učenje najmlađih – spremnici za odvojeno prikupljanje otpada u obliku životinja

Prijavljeni spremnici za odvojeno prikupljanje otpada u obliku životinja na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

U cilju neprestanog poboljšanja kvalitete poslovanja i smanjenja utjecaja na okoliš Grad Mursko Središće ulaže u sve segmente gospodarenja otpadom, dijelom samostalno, dijelom preko EU fondova. Sakupljanje otpada riješeno je tako da se gotovo sve frakcije otpada sakupljaju na kućnom pragu građana bez obzira radi li se o građanima u obiteljskog kući ili višestambenom objektu. Građanima grada dostupno je i  fiksno i mobilno reciklažno dvorište, dok će po završetku EU projekta bit će puštena u funkciju i kompostana Mursko Središće.Grad Mursko Središće brine o zaštiti okoliša pa je tako nedavno organizirana i Zelena čistka.

Grad Mursko Središće prijavio je projekt Nabavke spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u obliku životinja na Javni poziv za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Spremnici u obliku životinja namijenjeni su poticanju razvoja ekološke svijesti djece, prilagođeni su djeci vrtićke, predškolske i školske dobi, njihovom uzrastu te kroz igru i učenje želimo postići da upiju što više pozitivnih navika za očuvanje okoliša. Spremnici će se postaviti kod dječjih vrtića, osnovnih škola i dječjih igrališta na području Grada Mursko Središće.

Promjena navika, informiranje, edukacija i svjesnost o odgovornom ponašanju ključni su faktor za promjenu ekološke svijesti građana, posebice naših najmlađih sugrađana. Odgoj i obrazovanje u ranoj dobi imaju neprocjenljivu ulogu za razvitak ekološke svijesti djece.

Upravo zbog toga, Grad Mursko Središće odlučio je prijaviti Projekt Nabavke spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u obliku životinja na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa željnom nabave spremnika koji će djecu potaknuti na razvrstavanje otpada. Odabirom posebno dizajniranih spremnika u obliku životinja – medvjed, žaba i delfin naše najmlađe sugrađane želimo motivirati u razvijanju ekološke svijesti i gospodarenju otpada. Projekt je osmišljen za razvijanje pozitivnih navika od najranije dobi u postupanju s otpadom i ponašanju prema okolišu u skladu s uzrastom te da se omogući djeci da kroz igru uče o važnosti odvojenog prikupljanja otpada.

(GMS)