VIDEOSPOT Hrvatski bend snimio pjesmu posvećenu Oluji

Pere Eranović glazbenik i član splitskog HNK, sa svojim je projektom “Croatica” objavio pjesmu “Oluja”, a videospot su snimali na kninskoj tvrđavi.

Točno 26 godina nakon vojno-redarstvene akcije “Oluja”, taj povijesni dan opjevan je u pjesmi splitskog glazbenog projekta Croatica. Iza glazbene posvete jednom od najvažnijih događaja novije hrvatske povijesti stoji mladi glazbenik i član splitskog HNK Pere Eranović (31) koji, uz to što je glavni vokal u bendu, ujedno potpisuje tekst i glazbu za “Oluju”.

– Motiv Oluje, kao krune tisućljetne borbe za samostalnost, svakako je inspirativan, a u duhu ovoga što radimo, vidjeli smo  prostor za konkretan glazbeni izričaj. Tim više što suvremena hrvatska glazbena industrija do sada nije ponudila dovoljno svjež hommage tom značajnom događaju. Misao da sudionici Oluje dobiju dovoljno žestoku, ali melosom i velebnu posvetu, s entuzijazmom nas je vodila u studio – govori Eranović koji je oduševljen pozitivnim komentarima koji im stižu sa svih strana.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/showbiz/hrvatski-bend-snimio-pjesmu-posvecenu-oluji-posebno-nas-je-ganuo-komentar-jednog-branitelja-1513149 – m.vecernji.hr

VIDEOSPOT: OLUJA