VELIKA FOTOGALERIJA najveće manifestacije u Međimurju Porcijunkulovo 2021.

Čakovec krajem srpnja, početkom kolovoza slavi Porcijunkulovo, programom koji dulje od pola stoljeća povezuje vjerske i svjetovne sadržaje u cjelinu koja oplemenjuje i mlado i staro. Tradicionalno vjersko proštenje godinama se razvijalo privlačeći vjernike i trgovce iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. O tome danas svjedoči centralna misa u franjevačkoj crkvi svetog Nikole biskupa koja se izvodi na hrvatskom, slovenskom i mađarskom jeziku, a poznata je i po porcijunkulskom oprostu kojim se opraštaju svi grijesi. Ispod šarenila kojeg stvara više tisuća kišobrana, tristotinjak izlagača nudi autentične suvenire i rukotvorine te prikazuje izradu tradicijskih proizvoda.

Porcijunkulovo je uostalom prvobitno zamišljeno kao sajam tradicijskih zanata vezan uz crkveni blagdan Gospe od Anđela Porcijunkule, a kako se tematski i obujmom širilo svake godine, steklo je status “najveće, najreprezentativnije manifestacije u Međimurju” (https://www.visitmedimurje.com/ )

Dio atmosfere ovogodišnjeg Porcijunkulova zabilježio je naš fotoreporter Tin Tomanić i mi je donosimo u velikoj fotogaleriji. (rt)