VELIKA FOTOGALERIJA Disco groznica poharala Mursko Središće – DISCO ŠMRK postaje institucija!

Disco Šmrk osnovala je tadašnja omladina 1982 godine. Osnivači su bili Vuri Ivica-Ico, Perdec Mirko-Mirci i Šarić Marijan-Šćuki. Do 1986. disco večeri priređivale su se u staroj sportskoj dvorani. Svi koji su radili na njegovoj organizaciji činili su to potpuno besplatno, volonterski. Bio je to klub vrijednih mladića i djevojaka koji su u njemu provodili svoje slobodno vrijeme. Kako su spomenuta dvorana, a i vatrogasni dom često bili zauzeti zbog svadbi i raznih drugih događaja, pojavio se problem u dobivanju slobodnih termina. 1985. vatrogasci daruju na korištenje omladini staro skladište koje su ovi uz puno muke, odricanja, dobrovoljnog rada i truda, kroz bezbrojne radne akcije, pretvorili u DISCO ŠMRK ! Josip Rihtarec-Pepi izveo je sve električarske radove potpuno besplatno i posudio svoje pojačalo za disco kabinu.

Njegov rad zamro je početkom ratnih 90-tih kada mnogi Šmrkovci odlaze braniti domovinu, da bi u novom stoljeću nezaboravna ekipa predvođena Pekom, Bekom, Šprlejom, Biđojom, Cipijom i drugima, obnovila njegov rad, naravno povremeno, nekoliko puta godišnje u raznim središćanskim lokalima.

Jučer je u Murskom Središću u Caffe baru AUTO-STOP održana još jedna disco večer, prva ove godine, a koliko je događaj bio iščekivan najbolje govori ogroman broj posjetilaca, ljubitelja glazbe 80-tih godina prošlog stoljeća koji su u potpunosti napunili prostor i veliku terasu. Slobodno možemo reći da Disco Šmrk postaje svojevrsna institucija.

Stotine ljudi plesalo je u ritmu nezaboravnih hitova svoje mladosti, ali bilo je tu i onih mlađih koji ovakve spektakle ne propuštaju. Atmosfera je bila vrhunska, prožeta laserskim efektima i umjetnom maglom te se osjećala nadrealnost sadašnjeg doba u koje su se na žalost danas morali svi vratiti.

Naš fotoreporter Tin Tomanić prisustvovao je događaju koji su izvrsno odradili Cipi, Pek, Bek, Šprle, te nadolazeće mlade snage Vanja i Tomas, a ono što je zabilježila njegova kamera možete pogledati u fotogaleriji.

(R. Tomanić, foto: Tin Tomanić)