VELIKA FOTOGALERIJA Crvena Jabuka starijima prodrmala kosti, a kod mladih izazvala oduševljenje

Crvena Jabuka jedan je od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima. Bend je osnovan u Sarajevu 1985. godine. Originalnu postavu činili su Dražen Ričl, Zlatko Arslanagić, Dražen Žerić, Aljoša Buha i Darko Jelčić.

Svoj prvi album izdali su 1986. godine pod nazivom “Crvena Jabuka”. Od samog početka  Crvena Jabuka je ostavila brojne istaknute pjesme i albume na kojima su odrastale mnoge generacije, a cijeli niz se nastavio i do danas  albumima i kompilacijama.

Jučer 01. kolovoza Crvena Jabuka održala je koncert u jezeru Starog grada u Čakovcu u sklopu manifestacije Porcijunkulovo. Ovaj put u publici bilo je dosta ljudi srednje generacije koji su odrastali uz njihove pjesme pa su sada dobili priliku da malo prodrmaju kosti. Bilo je i puno, puno mladih koji se za vrijeme najveće slave benda nisu još ni rodili, no vidljivo je bilo da poznaju zarazne pjesme koje su i danas jednako privlačne kao u vrijeme kada su nastale.

Naš fotoreporter Tin Tomanić prije koncerta malo se prošetao gradom i snimio svakodnevnu atmosferu za vrijeme održavanja Porcijunkulova, a u večernjim satima bio je prisutan na koncertu.

Sve to donosimo u velikoj fotogaleriji.

(rt, foto: Tin Tomanić)