Glazbena umjetnica Gita povodom Uskrsa predstavila pjesmu “Uskrsnuće čovjeka” preminulog Leonarda Bakse Čečija

“Uskrsnuće čovjeka” pjesma je koja slavi najveći kršćanski blagdan, a snimljena je nakon smrti autora stihova Leonarda Bakse Čečija, međimurskih korijena, jednog od najplodonosnijih autora u Hrvatskoj, skladatelja i pisca, preminulog u lipnju 2022. godine.

Ususret Uskrsu i u spomen na dragog kolegu i prijatelja, čakovečka umjetnica Kristina Gita Kavran snimila je upravo ovu pjesmu, uz koju objavljuje lyrics video spot. Gita se kao izvođačica, već prepoznata u svom Međimurju kao vrsna glazbena interpretatorica, odlično uklopila u ovu glazbenu priču.

– Na poziv dragog kolege Tonija Eterovića, čast mi je bila snimiti pjesmu kojom smo zapravo željeli podsjetiti na veličinu i značaj vjere i nade u ljudskim životima te svakodnevne ustrajnosti. Naravno htjeli smo podsjetiti sve na njenog autora skladatelja i tekstopisca Leonarda Baksu Čečija koji je zasigurno ostavio velik trag na hrvatskoj glazbenoj sceni, čovjeka koji je svim svojim srcem živio za naše Međimurje – poručila je Kristina.

Zasluge za glazbu drži Marinko Barčan, aranžman i produkciju potpisuje Toni Eterović, na gitari je Eduard Jimmy Matešić, dok su prateći vokali Jadranka Krištof, Dragan Brnas Fudo, Kristina Gita Kavran i Toni Eterović. Za scenarij i montažu videa zaslužne su Nina Vrček i Kristina Gita Kavran, a fotografije u videospotu tvrtka KB Studios.

Sretan Uskrs, mir i dobro!