USP “RODA”: Održana početna konferencija projekta ZAjedno

U atriju Županijske palače, 14. rujna 2021., održana je početna konferencija europskog projekta ZAjedno! UP.01.2.0.04.0039. Nositelj projekta je Udruga specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin, a projekt se provodi u vremenskom periodu od 2021. do 2023. godine.

Sama konferencija započela je uvodnim riječima moderatorice cjelokupnog protokola Maje Hrešć, nakon čega je sve prisutne pozdravio predsjednik USJP „RODA“ Varaždin, Dražen Vitez te vanjska suradnica Udruge, Ida Šoštarić.  Nakon spomenutih kratkih uvodnih govora, projekt je medijima i javnosti, predstavila voditeljica projekta Milena Maček. Voditeljica projekta ističe kako je projekt namijenjen pripadnicima NEET skupine, odnosno mladim osobama od 15 do 29 godina koje su neaktivne, ne rade, ne školuju se niti educiraju te nisu prijavljene u evidenciji nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Naglašava kako će mladima u NEET statusu biti osigurana besplatna usluga savjetovanja, mentorstva, izrade individualnih planova aktivnosti, pohađanja radionica za razvoj vještina, pisanja molbi i životopisa, prezentacijskih vještina i sl. te će im biti omogućen i besplatan upis verificiranog programa obrazovanja i stjecanje javne isprave. Uz navedeno, svojim izlaganjem voditeljica je iznijela i objasnila osnovne informacije i karakteristike projekta te očekivane rezultate istog.

Okupljenima su se ukratko obratili i partneri na projektu, predstojnica područnog ureda Varaždin Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Branka Šaško te Josip Balog, predsjednik Romske udruge Međimurja. Kratki govor održan je i od strane zamjenika gradonačelnika grada Varaždina, Miroslava Markovića te župana Varaždinske županije, Anđelka Stričaka koji su izrazili veliko zadovoljstvo provedbom projekta i inicijativom za razvoj lokalne zajednice. Za kraj konferencije, važnost projekta je u svom govoru prepoznala i izaslanica ministra hrvatskih branitelja, Snježana Hunjet. Po završetku formalnog predstavljanja projekta, održan je domjenak gdje su prisutni kroz ugodno druženje i neformalni razgovor stjecali dodatne informacije i objašnjena o aktivnostima projekta.

(Ivo Loborec, Udruga specijalne policije “RODA”)