Učenici drugih razreda OŠ Strahoninec posjetili Policijsku upravu međimursku

Mladim gostima dobrodošlicu je zaželjela policijska službenica Policijske postaje Čakovec, Nataša Jalšovec-Tomašić

Jučer, 6. lipnja u prijepodnevnim satima 50-tak učenika drugih razreda Osnovne škole Strahoninec, u pratnji svojih učiteljica, posjetilo je Policijsku upravu međimursku.
Mladim gostima dobrodošlicu je zaželjela policijska službenica Policijske postaje Čakovec, Nataša Jalšovec-Tomašić te ih odmah povela u obilazak zgrade Policijske uprave.

Na referadi osobnih dokumenta učenici su se upoznali sa svrhom i načinom izrade osobnih dokumenata te pritom osjetiti dio svakodnevne radne atmosfere. U dvorištu i garaži Policijske uprave dočekao ih je policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec, Mario Levačić koji im je predstavio raznu opremu i službena vozila, koja policijski službenici svakodnevno koriste u svom radu. Ujedno, na zanimljiv način opisao im je kako izgleda jedan radni dan prometnog policajca. Najzanimljivija dionica posjete međimurskim plavcima bila je sportska dvorana. Pod budnim nadzorom policijskog instruktora, Miljenka Krušelja odradili su kratki trening tjelesne pripreme, prilagođen njihovom uzrastu. Na kraju treninga isprobali su i svoje nogometno znanje u preciznim udarcima na omaleni gol.

Oduševljeni ovim posjetom učenici su prihvatili poziv policijskih službenika da ponovno posjete Policijsku upravu međimursku.
PU međimurska, foto: ilustracija)