U zgradi Scheier projekcija kratkog dokumentarno-eksperimentalnog filma “Zauvijek” Monike Rusak

Fali vam inovativnog i suvremenog filmskog sadržaja u gradu? Ove subote dođite u zgradu Scheier i otkrijte čari eksperimenta na filmu.

Ove subote, 9. studenog 2019. u 18 sati u zgradi Scheier dođite na projekciju kratkog dokumentarno-eksperimentalnog filma Zauvijek varaždinske umjetnice Monike Rusak, a nakon projekcije sudjelujte u kratkoj prezentaciji i razgovoru s autoricom o dokumentarno-eksperimentalnom filmu.

Film Zauvijek kroz nelinearni narativ govori o prolaznosti života i (us)trajnosti najvećih životnih vrijednosti kroz razgovor s protagonisticom R. J. (92). Prolaznost života prikazana je kroz simboliku vode kao glavnog pokretača priče koja u prenesenom značenju prikazuje izgubljenu ljubav protagonistice, a prikazi pejzaža uz Dravu kod Varaždina kao i ostale scene u kojima se voda pojavljuje u različitim oblicima, glavni su okviri unutar kojih se odvija prošlost i sadašnjost jedne žene.

Mlada redateljica kroz film govori o trećoj životnoj dobi i ljubavi kao glavnom osloncu u starosti, koja ne treba predstavljati tugu već i sreću u kojoj treba uživati u svakom trenutku.

Monika Rusak, autorica filma iz Varaždina završila je preddiplomski stručni studij Multimedije, oblikovanja i primjene na Sveučilištu Sjever te diplomski studij Medijske umjetnosti i prakse (Intermedija) pod mentorstvom izv. prof. art. Nadije Mustapić (MFA) i izv. prof. art. Ingeborg Fülepp, mag. art. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Aktivna je Članica HDLU Varaždin, a područje rada kojim se bavi su fotografija i filmska umjetnost.

NAJAVE:

Najave nadolazećih društveno-kulturnih i umjetničkih programa u zgradi Scheier podržanih kroz projekt Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom:

  •     15.11.2019. u 11 i 30 sati Priča o sloniću Babaru, Danijela Petrić i udruga Mala opera
  •     17.11.2019. u 18 sati Kao prvo – Zagonetno drvo, Matija Bobek
  •     22.11.2019. u 18 sati III_IV, Vana Gaćina
  •     09.12.2019. u 18 sati #pivilion_dot_net, Dina Karadžić i umjetnička organizacija Format

Svi zainteresirani su pozvani da sudjeluju i posjete programe, a novosti i sve dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse mogu pronaći na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram). Ulaz na sve programe je besplatan.

Društveno-kulturni i umjetnički programi organiziraju se u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a financira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. Godine.

Valentina Nedeljko,

Koordinatorica edukacija, događanja i studijskih posjeta

Platforma za Društveni centar Čakovec

Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier

Dr. Ivana Novaka 38, 40000 Čakovec, Hrvatska

M: +385 95 517 4870

https://scheier.hr/