U Pribislavcu provedena akcija “Zajedno do veće sigurnosti”

 

Održano je predavanje na temu prevencije ovisnosti o drogama i prezentiran je rad Mobilnog preventivnog centra policije

U subotu, 8. travnja 2023. godine u jutarnjim satima u Pribislavcu, policijski službenici Policijske postaje Čakovec, policijska službenica za prevenciju Nataša Jalšovec-Tomašić, kontakt policajac Damir Klobučarić i policijski službenik Matej Hergotić s Mobilnim preventivnim centrom policije povodom obilježavanja Međunarodnog dana Roma proveli su preventivnu akciju „Zajedno do veće sigurnosti“.

Policijska službenica za prevenciju održala je predavanje na temu prevencije ovisnosti o drogama, skupini djece u dobi od 12 godina.

Kontakt policajac i policijski službenik prezentirali su rad Mobilnog preventivnog centra policije djeci te mještanima. Upoznati su s preventivnim aktivnostima projekta „Zajedno do veće sigurnosti“ (kako se zaštiti od krađa, provala i drugih kažnjivih ponašanja na štetu imovine). Mještani su upoznati s ciljem akcije i važnosti podizanja sigurnosti  svih mještana općine Pribislavec te kako izbjeći mogućnost uloge žrtve bilo kojeg delinkventnog ponašanja.

Djeci su podijeljeni privjesci s natpisom „Stop ovisnostima“ te promidžbeni letci stop nasilju u školi, obitelji, ovisnosti o alkoholu i drogama.

Promovirano je zanimanje postani policajac/policajka, kojom prilikom su izloženi i plakati te su prisutnima objašnjeni programi obrazovanja.

(tekst i foto: PU međimurska)