Festival sporta “Čakovec živi sport”

U sklopu proslave Dana Grada Čakovca po treći puta ovog ponedjeljka 27. svibnja bit će održan festival sporta “Čakovec živi sport”.

Na toj manifestaciji čakovečki sportski klubovi  predstavit će svoje aktivnosti na štandovima i na sportskim poligonima na području čakovečkog središnjeg Trga republike. Na štandovima ispred Doma Sindikata i na potezu prema Perivoju Zrinski klubovi će dijeliti letke, promo materijale, predstaviti sportske rekvizite i na lcd televizorima ili prijenosnim računalima vrtjeti promo spotove ili isječke s natjecanja.

Kako uživo izgleda nogomet, košarka, rukomet, odbojka, judo, tenis, gimnastika, cheerleading, streličarstvo ili boks bit će prezentirano na mini sportskim borilištima u samom gradskom središtu koji će biti prilagođeni djeci i mladima.

Čakovečki sportski klubovi predstavit će se u terminu od 9 do 13 sati. Cilj manifestacije je pokazati široku lepezu sportova koja postoji u Čakovcu i zainteresirati što veći broj mladih za bavljenje sportom.

Nakon završetka manifestacije svi sudionici, posjetitelji, djeca i roditelji pozvani su na Trku grada Čakovca s početkom u 18;30. Ona je ove godine zamišljena je kao rekreativno trčanje/hodanje za cijelu obitelj. Start i cilj Trke bit će na Trgu Republike, a  trka je humanitarnog karaktera – sva prikupljena sredstva bit će uplaćena na račun Udruge za celijakiju sjeverozapadne Hrvatske.  Sudionici do 18 godina plaćaju 10 kn, a oni stariji 20 kn. Prijave za trku moći će se napraviti na Gradskim bazenima i u Turističkom uredu Turističke zajednice ili na samoj trci. Svaki sudionik će dobiti startni broj i na kraju prigodnu uspomenu.

(Miljenko Dovečer, priopćenje, foto: stranice Grada Čakovec)