U Piškorovcu obilježen „Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama”

Uz podjelu edukativnih materijala građanima je omogućen izravan kontakt sa stručnjacima koji se bave prevencijom zlouporabe droga i tretmanom problema ovisnosti  

Proteklog petka, 24. lipnja 2022. godine u vremenu od 10,00 do 12,00 sati u centru Piškorovca (kod autobusnog stajališta) uspostavom informativnog punkta i uz korištenje vozila Mobilnog preventivnog centra policije obilježen je „Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama“.

Policijska uprava međimurska, sada već tradicionalno, obilježava spomenuti datum u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, a posebice s Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Na informativnom punktu provodile su se preventivne aktivnosti putem kojih su se posjetitelji mogli informirati o posljedicama koje mogu izazvati opojne droge, s posebnim osvrtom na djecu i njihove roditelje, o problemu koji prouzrokuje zloupotreba opojnih droga, o zdravstvenim štetnim posljedicama, kao i o zakonskim posljedicama koje zlouporaba opojnih droga uzrokuje.

Uz podjelu edukativnih materijala građanima je omogućen izravan kontakt sa stručnjacima koji se bave prevencijom zlouporabe droga i tretmanom problema ovisnosti.

Svojom nazočnošću podršku obilježavanju „Međunarodnog dana borbe protiv droga“ dali su načelnik Općine Mala Subotica, Valentin Škvorc i Roma mentorica pilot projekta „Roma mentori“, Zvjezdana Babić.

(tekst i foto: PU međimurska)