U Murskom Središću u podne dočekana Nova godina

 Po prvi put u Murskom Središću Nova godina dočekana je u podne. Započelo je još sat vremena prije. Tradicionalni susret čelnika dviju susjednih pograničnih samouprava gradonačelnika Dražena Srpaka i župana Janeza Magyara te hrvatskih i slovenskih zapovjednika Policijskih postaja sa svojim zamjenicima održao se u 11:00 sati na mostu na rijeci Muri. Nakon tradicionalnog susreta u duhu prijateljstva i nastavka dobre suradnje gradonačelnik Grada Mursko Središće i župan Občine Lendava zajednički su krenuli na ispraćaj Stare godine na Šetnicu svete Barbare.

Nešto drugačiji doček u kojem je Nova godina u najsjeverniji grad Lijepe naše došla nešto ranije i dočekala se točno u podne pokazao se kao pun pogodak. I inače odlična prijepodnevna i rano poslijepodnevna atmosfera Stare godine bila je dodatno začinjena sjajnim koncertom grupe Tragovi, a posljednji odlazak u kupovinu i obavljanje zadnjih poslova prije Nove godine bili su začinjeni toplim slavljeničkim duhom. Šetnica svete Barbare bila je prepuna, a redari su brinuli da sve bude u skladu s propisanim mjerama i preporukama.

Osim što su odjekivali zvuci grupe Tragovi, širio se i miris pečenih kobasica i langoša kojima je Grad Mursko Središće počastio sve uzvanike, a uživalo se i u  kuhanom vinu, gemištima, pivu i čaju.

Vjerujemo da će ovaj format prerasti u tradicionalni, te će na Šetnici svete Barbare rani doček slaviti svi građani s područja Grada Mursko Središće i šire. Točno u podne umjesto vatrometa u nebo su bili pušteni baloni. Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i župan Občine Lendava Janez Magyar svim su građanima poželjeli sretnu Novu godinu, te obilje svega u novoj 2022., a posebice zdravlja. Želje su posebno bile usmjerene u prestanak pandemije kako bi slični organizirani događaji bili još bezbrižniji i veseliji, a naglašeno je da je naša rijeka Mura tu da nas spaja, a ne odvaja

(GMS)