U mimohodu Dječjih Vinkovačkih jeseni 2500 malih folkloraša

Prve nedjelje i ovih 57. Vinkovačkih jeseni, središte grada rezervirano je za budućnost manifestacije.

U svečanom mimohodu 51. Dječjih vinkovačkih jeseni u 10 sati, tradicijsku baštinu kraja iz kojeg dolaze pokazat će 50 dječjih folklornih skupina iz svih hrvatskih županija i susjedne Bosne i Hercegovine s oko 2500 malih folkloraša.

Jedna od najstarijih priredbi održava se tradicionalno tjedan dana prije Svečanog mimohoda, a po uzoru na starije i oni će ponosno ponijeti grb Republike Hrvatske, Vinkovačkih jeseni, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca. I ove godine povorku će predvoditi mladi konjanici i konjske zaprege, a moderira ju Marijana Ban Miličić.

Oj rastiću šušnjati, Aj na livo, Hopa cupa, Bećarci, pučke igre, kandžijanje, poskočice, orit će se ulicama Vinkovaca iz grla malih folkloraša uz zveckanje dukata, tamburu i pocikivanje.

Tako će nas naše Male jeseni uvesti u središnji tjedan najveće europske tradicijske manifestacije izvornog folklora.
Zabava za najmlađe, nastavlja se tijekom cijelog dana u Dvorištu ideja, a vrhunac će biti koncert japanske pijanistice Yoko Nishi čija će čarolija muziciranja zavladati Lapidarijem muzeja od 20:30 sati. Nakon toga u parku doživite prošlost uz svjetlost fenjeraša.

Dječji folklorni festival završit će koncertom u podne za sve klince i klinceze kada će se na pozornicu Vinkovačkih jeseni popeti Minea.

Mjesta za okrjepu su tijekom cijelog dana Bircuz, Slavonski i Vinski Sokak, a nedaleko od njih, na samom Bosutu prijepodne je rezervirano i za ribičko natjecanje.

Od 18 sati tamburašku binu na Sokaku preuzimaju Sanjalice.

Na Folklornim večerima od 19 sati nastupaju KUD Ivan Goran Kovačić iz Ivankova, Seljačka sloga Gradište, Zvonko Ban iz Jarmine, prkovačka Razigrana Šokadija, s mađarskim narodnim plesovima KUD Ady Endre iz Korođa, Spačva Donje Novo Selo i koreografirano na kraju FA Lisinski iz Vinkovaca.

Vrhunac večeri, posebice za muški dio publike, bit će koncert Lidije Bačić koji počinje u 22 sata.

Šokica sam i šokačko dijete, bećaruša od glave do pete!

Popis društava i njihove nastupe po danima možete pogledati ovdje.

Press Vinkovačke jeseni