U Međimurje stižu spektakularni baloni na vrući zrak!

Od 02. do  04. rujna preloška Marina biti će domaćin Festivalu balona na vrući zrak Prelog 2022. Tri dana, puno, puno letova, balona i predivnih prizora idealan su kraj ljeta. Marina u Prelogu tako je idealno mjesto za izlet, uzmite dekice, pridružite nam se na pikniku i budite i vi dio ovog vizualnog i adrenalinskog spektakla!

Već godinama planiramo napraviti festival balona, tražili smo idealnu lokaciju, prostor, vrijeme, a to sve imamo u Prelogu! Kad smo prvi puta poletjeli iznad Drave uvjerili smo se da je ovo raj u Hrvatskoj, vizualno je predivno i pripremamo baš pravi, predivni piknik, gastro festival, glazbeno druženje i predivan festival balona na vrući zrak“ rekao nam je Krešo Biškup u ime organizatora festivala. „Povjerenje koje nam je dao Grad Prelog opravdat ćemo sa najboljim festivalom. Još od Croatia Hot Air Balloon Rallyja koji je posljednji puta bio 2019., nismo imali pravi veliki festival. Prelog će biti upravo to, a scene i vizure koje su se otvorile kad smo poletjeli ovog lipnja predivne su“ rekao je Igor Mikloušić, zračni barun i profesionalni pilot, iz Balon kluba Zagreb. „Sve pozivamo da dođu u Prelog, na Marinu, uzmu dekice, sjednu s nama, slušaju predavanja, dobru glazbu, gledaju letove, a oni najsretniji će i poletjeti. Postoji i više opcija letova, a sve će se saznati početkom kolovoza.“

Balon klub pripremit će i šetnju kroz balone, moći ćete se u vezanom letu podići na 20 metara iznad Drave i Marine i vidjeti i okinuti jednu posebnu fotku, a letovi balonom postat će i posebna turistička atrakcija Međimurja i jedinstvena prilika za dodatnu aktivnost u Prelogu. Vidimo se na Marini ovog rujna!

Više informacija potražite na službenoj stranici događaja: https://www.facebook.com/events/572133154541400/

Vidimo se na pikniku uz letove balonom na Marini Prelog!

(Tekst: Krešimir Biškup, foto: Marko Kiš)