U Kuršancu provedena preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija”

Građanima koji su posjetili informativni punkt policijski službenici su podijelili prigodni informativni i promotivni materijal

U subotu, 12. ožujka 2022. godine u prijepodnevnim satima u Kuršancu policijski službenici Policijske postaje Čakovec korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su preventivne aktivnosti iz nacionalne preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Provođenjem ciljanih preventivnih aktivnosti kroz edukaciju građana o zakonskoj mogućnosti dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nastoji se senzibilizirati šira javnost i potaknuti građane na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja bez ikakvih prekršajnih i kaznenih sankcija.

Potporu preventivnim aktivnostima svojim prisustvom dali su komunalni redar Grada Čakovca Dario Toplek i sudionik u pilot projektu naziva „Roma mentori“ Danijel Ignac.

Građanima koji su posjetili informativni punkt policijski službenici su podijelili prigodni informativni i promotivni materijal.

Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.

Tekst i foto: PU međimurska