U Hlapičini na SRC “Radovan Oletić – Ratko” postavljeno novo dječje igralište

U sklopu SRC „Radovan Oletić – Ratko“  u Hlapičini postavljeno je lijepo uređeno dječje igralište koje se odlično uklapa u sam tamošnji krajolik. U sprezi Grada M. Središće i MO Hlapičina postavljena su dječja igrala koja služe na veliku radost djeci mjesta. Kako se do igrala može doći cijeli dan tako djeca koriste tu blagodat, koju im je pružena.

Prema riječima Dragutin Stojka predsjednika MO Hlapičina sama investicija vrijedi 50.000,00 kuna i ona je investicija Grada Mursko Središće. Dobra suradnja s gradom i gradonačelnikom Draženom Srpakom još jednom se pokazala uspješnom.

Ostaje još samo ispod igrala postaviti umjetnu travu (koja je već nabavljena), a to će se učiniti dobrovoljnim radom samih mještana.

Ovo dječje igralište je stvarno pun pogodak jer se nalazi daleko od prometnica ili bilo kakvih gužvi tako da se djeca nesmetano i bezbrižno mogu upustiti u svoje dječje pustolovine. Zadovoljni su i roditelji koji i za vrijeme utakmica mogu djeci priuštiti igru.

Ne staju tu prema riječima uređenja na SRC-u. U planu je postavljanje novih rasvjetnih tijela, postavlja se i četvrti stup (tri već postoje). Proširuje se i domaća svlačionica, s time da treba reći da su sredstva već osigurana.

(tekst : Zlatko Rihtarec, foto Zlatko Rihtarec, Viktor Mauko)