U HACIENDI OLETIĆ PROSLAVILI 42 GODINE OD ZAVRŠETKA OSNOVNE ŠKOLE

Već godinama na jedan neformalan način generacija učenika OŠ Mursko Središće iz 1974. obilježava završetak osnovnoškolskog obrazovanja. Bez dodatnih ceremonija kao što su sastajanje u školi pa sat razrednika, predstavljanje i pričanje o svojim životnim uspjesima i onda odlazak u neki ugostiteljski objekt gdje se sve to dobro zalije, oni se svake godine sastanu na drugom mjestu, sami i nesputani protokolima i u tome kako kažu, zaista istinski uživaju.

Ove subote domaćin skupa bila je Hacijenda Oletić u vlasništvu jednog pripadnika ove generacije. Njih 17 sastali su se na piću u kafiću na benzinskoj postaji u Svetom Martinu na Muri odakle su turističkim vlakićem krenuli na odredište koje je već bilo spremno za njihov dolazak. Domaćin ih je počastio svojom izvrsnom domaćom kapljicom, a hrana je stigla iz cateringa i nju su zajednički svi platili.

Uživanje u prelijepim međimurskim krajolicima, netaknutoj prirodi i zajedničkom druženju potrajalo je duboko u noć. Pjesme i plesa nije nedostajalo pa je ova fešta pod nazivom „Ne daj se generacijo“ kao i uvijek uspješno završila.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21