U Čakovcu uspješno održan program Konstelacije: “Razumijevanje emocionalnih uzoraka” u vodstvu terapeutkinje Gite Šincek

Prošle nedjelje, 30. lipnja, u čakovečkoj zgradi Scheier održana je dugo iščekivana konstelacijska terapija pod nazivom “Razumijevanje emocionalnih uzoraka”, koju je vodila iskusna terapeutkinja Gita Šincek, magistra znanosti psihosocijalnog savjetovanja.

Program je privukao sudionike različitih životnih pozadina sa zajedničkom željom dubljeg razumijevanja svojih unutarnjih dinamika i međuljudskih odnosa.

Snaga Konstelacija

Terapeutkinja Gita Šincek, s bogatim iskustvom i akademskim znanjem u psihosocijalnom savjetovanju, još jednom je pokazala zašto je konstelacijska terapija postala sve popularnija metoda za osobni razvoj i terapiju.

Konstelacije, metoda koju je osmislio Bert Hellinger, temelji se na prepoznavanju i razrješavanju nesvjesnih lojalnosti i dinamika unutar obiteljskih sustava. Ovaj pristup omogućio je pojedincima da prepoznaju skrivena ponašanja i obrasce koji često ometaju njihov napredak.

Intenzivno Iskustvo

Sam događaj bio je iznimno intenzivan i emocionalno bogat. Sudionici su kroz grupnu dinamiku postavljali reprezentativne elemente svojih osobnih ili obiteljskih problema, a voditeljica konstelacija Gita Šincek navodila je procesom otkrivanja i razumijevanja tih duboko ukorijenjenih dinamika.

U godinama rada iza terapeutkinje, koja je ovaj program pomno osmislila, brojni su sudionici istaknuli kako su kroz ovaj proces doživjeli trenutke prosvjetljenja i dubljeg razumijevanja sebe i svojih odnosa.

Zvukoterapija – Harmonija i Iscjeljenje

Jedan od pratitelja ovog programa bila je i zvukoterapija, koja je dodatno obogatila cijelo iskustvo. Uz korištenje Peter Hess terapijskih zvučnih zdjela i srodnih instrumenata, sudionici su se opustili i uronili u vibracije koje su im pomogle u dubljem emocionalnom iscjeljenju.

Zvukoterapija je i ovog puta bila važan čimbenik u postizanju harmoniju i mir.

  • Nakon završetka terapije, mnogi sudionici su podijelili svoje dojmove i pozitivne povratne informacije. Istaknuli su kako su kroz konstelacijski proces dobili jasnije uvide u svoje emocionalne uzorke i odnose te kako osjećaju dublje samopouzdanje i emocionalnu otpornost. Ova metoda im je pružila nove perspektive za rješavanje osobnih i profesionalnih izazova – ispričala je terapeutkinja i autorica programa “Razumijevanje emocionalnih uzoraka” Gita Šincek.

Ovaj događaj još je jednom pokazao moć konstelacija kao alata za osobni rast i razvoj. Sudionici su izašli iz iskustva obogaćeni novim spoznajama i emocionalno osnaženi, spremni za daljnje korake na svom putu osobnog rasta i transformacije.

Za više informacija o grupnim i individualnim programima konstelacija možete posjetiti društvene mreže Gita Akademije ili direktno kontaktirati osnivačicu akademije i terapeutkinju msc Gitu Šincek pozivom na broj 099 5175 662. (m)