Treba im ljetovanje na Golom otoku! Kako je notorni „Index“ izvrijeđao Thompsona i Elvisa Dusparu

Elvis Duspara hrvatski je publicist i katolički aktivist koji nakon smrti djeteta 2007. godine zajedno sa suprugom doživljava obraćenje. To se očituje i u tome da se počinje društveno angažirati i promicati kršćanske i tradicionalne vrijednosti. Pokreće nekoliko časopisa, portala i nakladničku kuću. Piše uglavnom o vjerskim i nacionalnim temama. Živi i radi u Zagrebu.

Iako za mnoge  ljevičare (kako se sami deklariraju, pa se mi ograđujemo od tog pojma), predstavlja nekog „katoličkog talibana“ i vjerskog fanatika, zanimljivo je koliko mu takvi lijevi mediji poklanjaju pažnje koju po njima ne zavrjeđuje što samo govori o njihovoj nedosljednosti. Kada ga oni napadaju to je kao u redu, a kada netko napiše nešto pozitivno o njemu taj je ništa drugo nego zatucani desničar.

Pravo na slobodu govora kao i slobodno mišljenje i prezentaciju tog mišljenja takvi mediji dozvoljavaju samo sebi, a svim drugima uskraćuju na način da ih u svojim opskurnim člancima pljuju, vrijeđaju, i kipteći od bijesa pozivaju na javni linč.

Kada se na istoj fotografiji nađu zajedno Thompson i Duspara i to još s Elvisovom najnovijom knjigom „Krug zemaljski“ zamrači im se pred očima, počinju organizirati ilegalne odrede (samo što nikada ne pobjegnu u šumu) zadužene za medijski prijeki sud i momentalnu egzekuciju.

Tako notorni „Indexs“ ironično  piše da je Duspara stručnjak za sve što postoji na Zemlji i svemiru te da je u svrhu promocije svoje knjige „Krug zemaljski“ u kojoj želi uvjeriti čitatelje da je Zemlja ravna ploča, zaskočio i Thompsona koji je vjerovali ili ne, pristao na zajedničku fotografiju.

„Indeks“ čak priznaje da Elvisove knjige čitaju mnogi i shvaćaju ih ozbiljno, a da on u njima problematizira sulude zavjere protiv Boga,  prstom upire u homoseksualce, masone, „Jugosrbe“, Sotonu, p(r)olupane katolike, duha Asiza i naravno ateiste, okrivljujući ih za sve zlo na ovom, po njemu, ravnom svijetu. Odmah da ih ispravimo, svijet ne može biti ravan, nego samo Zemlja, za koju još uvijek naučnici ne mogu utvrditi da je lopta. Pogledajte mnoge rasprave o tom pitanju na internetu i borbu onih koji su uvjereni da je Zemlja okrugla i takozvanih „ravnozemljaša“ kojima pripada i Elvis Duspara i donesite vlastiti sud jer sve što ste do sada naučili u školi od oficijelne nauke, možda dobije i drugu stranu. U svakom slučaju u što god vjerujete i što god mislili, biti će vam vrlo zanimljivo.

Mi vas ovim tekstom ne želimo uvjeriti ni u što, samo skrećemo pažnju na dvostruka mjerila, na osporavanje i izrugivanje drugačijeg mišljenja na koje ima svatko pravo. Bar po ustavu Republike Hrvatske!

(R. Tomanić, foto: facebook E.D.)