Tomislav Lubenjak oborio Guinnessov rekord – gurao auto 106,938 km

Iznad svih očekivanja i granica ljudskih mogućnosti, Tomislav je prije isteka vremena izgurao čak 106,938 km
Tomislav Lubenjak oborio je Guinnessov rekord u duljini guranja automobila u 24 h. U subotu u 15 h službeno je označen početak odbrojavanja vremena za rušenje ovog svjetskog rekorda koji je do sada iznosio 82.28 km. Već u nedjelju ujutro Tomislav je uz podršku brojnih navijača automobilom prošao kroz vrpcu koja je označavala 83. kilometar , a oko 12:30 h izgurao je i obećanu «stotku» te ispunio svoj cilj. Kako je tim rezultatom nadmašio čak i svjetski rekord u kategoriji guranja automobila u paru, s pravom sportskom porukom podrške obratili su mu se i nositelji rekorda Makedonci Aleksandar Cherokov i Aleksandar Smilkov.

“Tomislave uzeo si odličan ritam, cijela Makedonija je uz tebe! Zagrebe ustaj na noge, Tomislav je nova hrvatska legenda!” poručio je Smilkov.

«Kao bivši profesionalni sportaš znao sam u što se upuštam i koliki će fizički ali i psihički izazov ovo biti. Kao fitnes trener dužan sam na sebi samom testirati granice ljudskih mogućnosti, jer tek tada mogu iz vlastitog iskustva to znanje najbolje primijeniti u treningu vrhunskih sportaša», izjavio je Tomislav koji će u 15: 30h nakon provjere nadzornih snimki primiti i službenu Guinnessovu plaketu nositelja svjetskog rekorda.

Hrvatska olimpijka Ivana Brkljačić koja je Tomislava u ovom pothvatu profesionalno podržala ističe kako je Tomislav poslao snažnu poruku mladima o izazivanju vlastitih granica. «Ovim rezultatom Lubenjak je zaista probio granice ljudskih mogućnosti a iskrena podrška hrvatskih medija i svih okupljenih podupiratelja dala mu je tu iznimnu snagu da ostvari cilj koji je vrlo visoko postavio. Bio je to pravi profesionalni izazov kako u organizaciji službenog Guinnessovog pokušaja obaranja rekorda tako i u preciznoj i pravovremenoj komunikaciji ostvarenih rezultata. Svim medijima veliko hvala, vi ste postali bitan dio priče ovog velikog uspjeha.»

Finalni rezultat prijeđenih kilometara bit će objavljen na svečanoj ceremoniji dodjele Guinnessove plakete na prostoru ispred Radničke 49 na kojoj se očekuju i brojni visoki uzvanici.

Marija Pavelić