Tjednom cjeloživotnog učenja Gospodarska škola Čakovec postigla predviđeni cilj

Nakon što je prošao Tjedan cjeloživotnog učenja u Gospodarskoj školi Čakovec kojeg smo najavljivali mogu se donijeti neki zaključci. Ono što mi kao jedna odgojno-obrazovna ustanova možemo zaključiti jest da smo u tjedan dana postigli predviđeni cilj. Brojni uzvanici pridružili su se našim radionicama u kojima smo zajedno surađivali u izradi i demonstraciji različitih zanimljivih zanata.

Možemo reći da smo potaknuli i motivirali brojne ljude, od djece do starijih naraštaja. Ljudi su nam prilazili i brzo se zainteresirali za naše radionice. Ukratko, počeli smo u utorak, 3.10.2017. godine s radionicom “Jesen u mom gradu”. Tri dana kasnije, 6.10. pokazali smo kako se radi kemijska analiza mladog vina, što je najviše zaintrigiralo mlade vinare. Bila je tu i berba jabuka, ručna izrada obuće, ženama drago i blisko lakiranje, masaža ruku, friziranje i šišanje.

Naši vozači pokazali su nam kako sigurno voziti, što je veoma korisno u vremenu kada se događaju brojne prometne nesreće. Nadalje, naše kozmetičarke pokazale su svoja umijeća u šminkanju. Mogli ste izraditi svoj broš od cvijeća, privjesak za ključeve, narukvicu. Također, odlučili smo vam mogućnost zajedničkog učenja još više približiti, pa smo se iz prostorija naše škole u subotu preselili u centar grada.

Naše su vrijedne frizerke šišale i pravile frizure zainteresiranim prolaznicima. Tako nitko nije prošao kraj naših štandova bez frizure. Uz friziranje i šišanje u centru grada imali smo i biciklopopravljaonu, što je prošlo iznimno dobro s obzirom na lijep i sunčan dan. Mnogi koji su prolazili biciklima su se odlučili na “brzinski servis” kod naših učenika. Naravno, sve ideje i savjeti bili su dobrodo& scaron;li našim učenicima i njihovim profesorima.

Radionicama smo pokazali  da učenje nije vezano za jednu dob, da je bitno i vrijedno u svakom trenutku i bilo kojoj godini. U tjedan dana učili smo jedni od drugih, družili se i promicali našu kulturu te se veselimo idućem zajedničkom druženju s građanima.

(Martina Šoltić, foto: Zdenka Višnjić, Željka Mihalic, Martina Šoltić))