Tik pred Martinje Vinarija Cmrečnjak proslavila 25 godina postojanja

Prije tri godine, tik pred Martinje 2017., Vinarija Cmrečnjak dostojnim je protokolom i svečanošću proslavila 25 godina postojanja. Cmrečnjaki su u vinariju pozvali svoje suradnike, distributere, prve ljude barova, restorana i hotela širom Hrvatske, predstavnike uglednih vinskih festivala, prijatelje i medije, a u najvažnijim trenucima svečanosti svijetu predstavili nove vizuale vinarije i izrekli odlučne rečenice usmjerene prema Novom vremenu. Govori i čestitke su se s lakoćom, uz TS Kumovi i Davora Dretara, prelijali u duhovito slavljenje Martinja. Iz uvodnih minuta svečarskih govora podebljavam samo nekoliko misli Rajka Cmrečnjaka, oca, muža i vizionara obitelji:
“25 godina je dobra mjera mladosti i prilika za početak zrelosti. U taj “početak” ulazimo provjerenim znanjima, novim tehnologijama i novim ruhom svojih etiketa koje vam s ponosom predstavljamo. Hvala što ste godinama naša potpora i prijatelji naših vina.”


Zakotrljale su se godine i stigla nova vremena, nesklona prijateljskim okupljanjima i proslavama zaštitnika. Mimo toga, uz kap opreza, sutra 11.11. ili u dane Martinjskog vikenda Vinarija Cmrečnjak, a niti ostale ugledne vinarije na Međimurskoj vinskoj cesti neće vam sigurno zatvoriti vrata ako vam u sekundi ne prepoznaju lice iza Covid maskice. Posjetimo ih i dignimo kupicu za zdravlje, za svetoga Martina i za mlado vino!

Tekst: Ivan Goričanec
Foto: Denis Perčić