TereT predstavlja svoj debitantski album ”Ulice”

Mladi zagrebački bend TereT predstavlja svoj debitantski album pod naslovom ”Ulice” objavljen u izdanju JeboTon labela. Prvijenac je prethodno najavljen singlovima ”Cimet” i ”Oluja”, a svoju će promociju doživjeti već 8. veljače u Tvornici kulture.

TereT – „Ulice“

„”Ulice” je projekt koji predstavlja naša šarena razmišljanja, stavove i promjene kroz zadnjih godinu i pol. Iskreno, nemamo jedan žanr kojim bismo mogli opisati ovaj album, on je mješavina emocija i zvukova koje smo iskusili od nastanka benda“, rekla je mlada ekipa iz TereTa. Album su, nakon što su iznajmili opremu, većinski snimili u tjedan dana u studiju u vikendici na rubu Zagreba, od milja zvanoj TV studios, odnosno Trpuci Vikendica studios. ”Ulice” obuhvaćaju 10 tematski i žanrovski šarolikih pjesama koje su nastale u spontanim valovima kreativnosti na probama benda. U svoj su zvuk uklopili čitavu paletu glazbenih stilova i žanrova, od mekog indieja, preko funka i psihodelije, do žešćih riffova i hard rocka.

„Iako smo ponosni na svaku od pjesama, ”Oluju”, ”Točno u čas, pt. 2”, ”Ulice” i ”Cimet” smatramo highlightom albuma. Većina radova nastala je iz te neke dosade – konstantna nas dosada motivira na kreativnost. Koliko god ideja imali, naše probe krenu totalno drugim smjerom, pa većina pjesama nastane u trenutku. Čini nam se da zagrebačka, ali i hrvatska scena raste baš zato što svi pate od neke dosade, pa se jednostavno izražavaju kroz glazbu.“ U procesu snimanja nastale su i dvije bonus trake: ”Med” i ”Dolaze vampiri…” koje su im se toliko svidjele da su ih morali uklopiti u album.

TereT su prije godinu i pol osnovala trojica mladih glazbenika, a tijekom tog su im se ljeta pridružila još dva člana. Bend čine Fran Kovačević na vokalu i gitari, Borna Brosig na gitari i pratećim vokalima, Antonio Jakus na basu, Jan Shourgot na klavijaturama te Luka Dučić na bubnjevima i pratećem vokalu. Svoje su mjesto na sceni osigurali nastupima na festivalu srednjoškolskih bendova Superval, brojnim svirkama u zagrebačkim klubovima, kao i koncertima u Puli, Samoboru i Šibeniku. U zagrebačkoj su Hali nastupili i kao predgrupa kultnom bendu Zabranjeno pušenje. Nakon samo godinu i pol postojanja benda, TereT se pridružio JeboTon labelu u čijem su izdanju objavljeni singl ”Oluja”, kao i album ”Ulice”.

„Sam album ne bi bio moguć bez ogromne pomoći i podrške kruga prijatelja koji su nam izlazili u susret i uvijek bili voljni pomoći (tipa fotkati cover polugoli usred zime u tri ujutro)“, dodaju.

Album ”Ulice” dostupan je na svim streaming servisima.

Koncertna promocija prvijenca ”Ulice” održat će se već u četvrtak, 8. veljače 2024. godine u Tvornici kulture. Na koncertu će im se kao predgrupa pridružiti i prijateljski bend Smrdljivi Martini.

Katja Jukić