TERAPIJSKA ZAJEDNICA „MOJI DANI“ IZ ĐURMANCA ISPRED SREDIŠĆANSKE CRKVE IZLOŽILA SVOJE RADOVE

Jučer 17. srpnja pripadnici terapijske zajednice „Moji dani“ iz Đurmanca postavili su mali štand ispred crkve Svetog Ladislava i Marije Kraljice u Murskom Središću. Oni su vjernicima koji su prisustvovali nedjeljnoj misi nudili svoje radove (uz dobrovoljni prilog) koje su izradili njeni članovi te promotivne brošure.

Terapijska zajednica „Moji dani“ namijenjena je ovisnicima o drogama, alkoholu i kocki, a osnovana je 2003. godine. Osnivač je bila Udruga za prevenciju ovisnosti o opojnim drogama iz Đurmanca. Tijekom svog postojanja terapijska zajednica ostvarila je značajne rezultate na polju psihosocijalne rehabilitacije ovisnika dok joj je primarni zadatak u narednom periodu uspostava standarda po kriterijima EU i njihova primjena.

Cilj zajednice je psihosocijalna rehabilitacija i reintegracija ovisnika u normalan život. Ovisniku se pomaže da dođe do spoznaje što ga je dovelo do ovisnosti i ovisničkog ponašanja i što je ovisnost pokrivala u njegovom životu te ga naučiti kako živjeti sa sobom i svojom okolinom bez ovisnosti. Uspješnu suradnju ostvarili su sa bolnicama, Centrima za socijalnu skrb, Centrima i Udrugama za prevenciju ovisnosti i drugim terapijskim zajednicama. Kroz projekt dobrosusjedske pomoći za stare i nemoćne uspostavili su i kvalitetnu suradnju sa lokalnim stanovništvom kojima pomažu u kućanskim poslovima, poljoprivrednim radovima, građevinskim adaptacijama, selidbama i odvozu, cijepanju drva i slično.

Ova zajednica prima svaku vrstu pomoći, a ona može biti u hrani, namještaju, alatima i strojevima, novčanim sredstvima. Ukoliko želite pomoći možete se obratiti na broj telefona 049 346 100 ili 098 9068 022, a ako želite uplatiti novac to možete učiniti putem IBANA HR7323600001101403113.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)

02