Na Svjetskom vatrogasnom prvenstvu u Turskoj kao predstavnik Hrvatske sudjelovala ženska ekipa iz Žiškovca

Završilo je još jedno Svjetsko vatrogasno sportsko prvenstvo koje se od 25.9. do 01.10. održavalo u turskom gradu Izmiru na kojem je nastupila i ženska ekipa Vatrogasne sportske udruge Žiškovec  kao predstavnik Hrvatske.

Ekipu su činile: Lea Vugrinec i Mateja Vugrinec iz Murskog Središća, Magdalena Doležaj iz Brezja i Iva Patafta iz Strahoninca.  Ekipa je  nastupila  u 3 discipline: penjanju na toranj, utrci na 100 m s preprekama i štafetnoj utrci  4×100 m s preprekama.

Uz ekipu sudjelovali su  i Milivoj Taslak kao sudac te voditelj reprezentacije i trener, Radovan Zadravec, dopredsjednik Međunarodne vatrogasne sportske federacije.

Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su vlastitim angažmanom i financijskim doprinosom doprinijeli popularizaciji vatrogasnog sporta u Hrvatskoj te dostojno prezentirali hrvatsko vatrogastvo. Zahvala ide i sponzorima i donatorima koji su omogućili nastup na prvenstvu: Gradu Čakovcu, Općini Sveti Juraj na Bregu i Općini Strahoninec za potpore natjecateljima sa svoga područja, te poduzećima Alpro Šardi Selnica i BON TON Zagreb te Zlatku Orsagu.

Kako bi što više približili vatrogasni sport zainteresiranima članovi VSU Žiškovec ove nedjelje 8.10. u vremenu od 10.30.-16.30 organiziraju Dane otvorenih vrata na kojima će se prezentirati sve discipline vatrogasnog sporta uz mogućnost isprobavanja opreme i prepreka, te rad udruge u protekle 4 godine.

Vatrogasna sportska udruga Žiškovec