SVJETSKI FENOMEN I U MEĐIMURJU Dva sunca snimljena na nebu iznad Murskog Središća

Snimajući zalazak sunca, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak koji se strastveno kao hobijem bavi fotografiranjem, poslao nam je neobične fotografije koje je snimio u subotu 30. srpnja na nebu iznad Murskog Središća prema Hlapičini. Fotografije su snimljene oko 20,30 sati i na njima se lijepo vide dva sunca. Ovo nije izdvojeni događaj već je on više puta primijećen u svijetu.

Na društvenim mrežama je svakim danom moguće vidjeti sve više fotografija dva sunca koje su uočili i snimili obični ljudi. Je li priča o navodnom „Planetu x“, „Nibiru“, „Drugo Sunce“ ili kako je pojedini nazivali zapravo istinita? Ako nije, kako onda opravdati činjenicu da su ljudi diljem svijeta vidjeli i fotografirali dva sunca?

Nibiru, Planet x – što je to?

Naravno, za sada ne postoji službena priča o onome što se događa u našem sunčevu sustavu. Sve informacije koje se i mogu pronaći sadržane su u amaterskim teorijama i raspravama koje često nisu vjerodostojne te široj publici na taj način ne mogu pomoći da shvate ozbiljno. Postoji mnogo teorija: umjetni planet kojeg su napravili izvanzemaljci, umjetni izvanzemaljski brod, golemi planet koji je „zalutao“ u naš sunčev sustav i treba zamijeniti „umiruće“ Sunce, golemi planet čija je „svrha“ sudariti se sa Zemljom i uništiti ljude, itd.

Njegovim približavanjem Zemlji, trebali bi iskusiti mnoge katastrofalne posljedice – potrese, poplave, erupcije vulkana, itd. (zbog magnetnog utjecaja Planeta) do zamjene polova na Zemlji.

Sve donedavno, na tražilici „Google“ bilo je nemoguće upisati „second sun“ i vidjeti ovaj mistični planet koji je fotografiran diljem svijeta. Odjednom, „Google“ je dozvolio tu mogućnost. Zašto? Je li došao trenutak u kojem je postaje nemoguće skriti veliku nebesku promjenu?

(R. Tomanić, foto: Dražen Srpak)