Svjetski dan hodanja ove srijede u Čakovcu

U srijedu 9. listopada u 9  sati  u Perivoju Zrinski održati će se deseta od planiranih 12 ovogodišnjih aktivnosti „Volonteri u parku“ koje se provode u sklopu projekta Živjeti zdravo. Deseta aktivnost bit će održana povodom Svjetskog dana hodanja.

Svjetski dan hodanja obilježit će članovi Grupe za nordijsko hodanje Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, polaznici dječjih vrtića Cipelica i Cvrčak, štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec te štićenici Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Preko 150 sudionika će kružno šetati parkom te pritom pokazati međugeneracijsku solidarnost.

Cilj aktivnosti “Volonteri u parku” je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu.

Aktivnosti organiziraju Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta.

(Miljenko Dovečer, priopćenje , foto: Tomica Jakopec