Svjetska meteorološka organizacija u svoj kalendar uvrstila fotografiju “Dvije duge”, Međimurke Miroslave Novak Hranjec

Želim reći jedno veliko hvala svima od srca na lajku, podršci i što ste cijelo ovo vrijeme bili uz mene i vjerovali u mene. Uspjela sam s ovom svojom čarobnom dugom ući u svjetski meteorološki kalendar, prezentirati naše malo Međimurje, našu Hrvatsku i mogu vam reći da sam zaista ponosna i sretna.

Volim fotografirati, to me ispunjuje, svaka fotografija je za nekog posebna i ima ono nešto što samo ti vidiš kroz ,,oko,, fotoaparata. Ja sam amaterka i ne radim sve savršeno, niti težim tome. Radim iz ljubavi da vam pokažem kako ja vidim svijet kroz ,,oči,, mog objektiva.

Hvala još jednom svima koji su mi dali podršku i iščekivalii zajedno sa mnom rezultate. Ovo je veliko priznanje za mene, a i naše Međimurje. Na kraju natječaja još je žiri mereorologa i fotografa dao svoje mišljenje i tako je ovaj divan trenutak dvije duge, malog falačeca Međimurja, Hrvatske, obišao svijet i ostat će trajno zabilježen.

Miroslava se ovom prilikom zahvaljuje svima koji su glasali za njenu fotografiju.

Miroslava Novak Hranjec rođena je 12. 01. 1988. u Čakovcu. Osnovnu školu završila je u Pribislavcu, a srednju Ekonomsku i trgovačku školu u Čakovcu. Nakon završetaka srednje škole odlučila je  upisati studij na Katoličko-bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Volontira u Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec i Interventnom timu Međimurske županije.

Dolaskom na svoje radno mjesto naslijedila je i izbornu nastavu fotografije, a tada je i započela njezina ljubav prema fotografiji. U tom trenutku o fotografiji nije znala gotovo ništa. Učenici koji su u toj grupi bili već nekoliko godina zapravo su bili njezini učitelji, na neki način. Počela je pretraživati internet, literaturu i kontaktirati naše međimurske fotografe kako bi dobila pokoji savjet.

Do sad je imala nekoliko samostalnih izložbi,  a više njih vezane uz Zrinsku gardu koju redovito prati.

(Facebook Miroslave Novak Hranjec, arhiva Muralista, Pavo Jazvić, foto: Miroslava Novak Hranjec, Tin Tomanić)