SVI SVETI U DOBA KORONE: Svemoćno javno mnijenje koje ovdje čini tolike nepravde, s onu stranu groba bit će osuđeno, raskrinkano

Blagdan Svih svetih ove godine obilježavamo kao nikad do sada. Pod posebnim i specijalnim uvjetima. Uvjetima i zabranama koje je netko propisao zabrinut za naše zdravlje. Umjesto masovnih odlazaka na groblja gdje smo posjećivali grobove svojih najmilijih koji su nas napustili te dnevno-noćnih druženja i razgovora ispred grobova s članovima obitelji i prijateljima, evocirajući uspomene na pokojnike, na njihova posljednja počivališta odlazimo takoreći kriomice i u ilegali.

Naravno maskirani po propisima, udaljeni jedni od drugih kako se eventualno ne bi pridružili onima koje posjećujemo. Tako će danas izgledati blagdan Svih svetih.

Umjesto komentara donosimo samo citat jednog pisca koji jasno i precizno ukazuje na sadašnju situaciju:

“Svemoćno javno mnijenje koje ovdje čini tolike nepravde, s onu stranu groba bit će osuđeno, raskrinkano, a njegovim će žrtvama čast i sloboda zauvijek biti vraćene. Svi koji su vjerovali u Kristova blaženstva bit će doista i blaženi. Svi koji su morali gledati kako zlo trijumfira nad dobrom, nepravda nad pravdom, ropstvo nad slobodom, klicat će zbog konačnog trijumfa dobra nad zlim.”

(R. Tomanić, foto: rt)