SVI EUROPSKI MEDIJI PIŠU O PODVIGU HRVATSKE!

ŠPANJOLCI I TALIJANI U ŠOKU: Evo što pišu europski mediji o podvigu Hrvatske!

Andres Iniesta je pak priznao kako je on mislio pucati jedanaesterac, ali da je Sergio Ramos odlučno rekao da će on, pa mu je zbog toga prepustio izvođenje, vjerujući da će zabiti.

Iako je igrala s pet novih igrača hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je aktualnog europskog prvaka Španjolsku sa 2-1. Vijest je to koja je odjeknula cijelom Europom, dakako najviše u Španjolskoj, ali i Italiji, pa tako Gazzetta Dello Sport donosi naslov “Mama, Španjolska”, očito im se ne sviđa protivnik u osmini finala.

Španjolski mediji redom pišu o katastrofi, jer su Španjolci sada ostali u ždrijebu gdje ih do finala čekaju Italija, Njemačka, Engleska i Francuska. Francuski L’equipe u naslovu piše kako je “Hrvatska otpuhala Španjolsku”. Ipak, španjolski mediji većinom se brinu o sljedećim protivnicima, te ne pišu o nekoj ekstra igri Hrvatske.

Sergio Ramos je bio tragičar Španjolaca, jer mu je Danijel Subašić obranio jedanaesterac.

“Uhvatili su nas na kontru i zabili nam”, objasnio je razloge poraza Ramos.

Andres Iniesta je pak priznao kako je on mislio pucati jedanaesterac, ali da je Sergio Ramos odlučno rekao da će on, pa mu je zbog toga prepustio izvođenje, vjerujući da će zabiti. A onda znamo što je uslijedilo, Modrić je šapnuo Srni, Srna Subašiću gdje bi Ramos mogao pucati i naš vratar je obranio jedanaesterac. Doduše, izašao je skoro tri metra i skratio put lopti, ali jedanaesterac ionako nije smio biti dosuđen. S tim se slaže i engleski Daily Mail koji piše kako “jedanaesterac nije postojao”, kao i da je pri rezultatu 1-1 nešto visjelo u zraku, i osjećalo se da Španjolcima nije ugodno.

The Guardian piše kako je Hrvatska pobijedila Španjolsku bez Modrića, te se svakako sad mora uzeti u obzir kao jedan od kandidata za osvajanje naslova.

(Igor Knežević, http://www.dnevno.hr/)

as

deporte

gazzetta-700x1024

lequipe

marca

MD-20160622-CAS_GAL-MDDIA-P001-C

sport