Svaka čast dečki! Međimurski policajci platili kaznu za staricu koju su morali uhititi!

Kakve policajce ima Međimurje saznati ćete iz sljedećeg primjera koji se dogodio u jednom međimurskom selu. Nije se zbio jučer, ni prekjučer, pa čak ni ove godine, ali se dogodio u proteklom vremenskom razdoblju.  Mi smo danas saznali za njega i smatramo da nešto ovakvo svakako zaslužuje da to sazna šira javnost, a radi se o sljedećem.

Dvojica policajaca dobila su zadatak da privedu žensku osobu zbog toga što nije platila neku kaznu. Jedan od njih ispričao nam je detalje.

“Došli smo pred kuću, pozvonili, a vrata nam je otvorila osamdesetogodišnja starica. Rekli smo joj da je moramo privesti  zbog neplaćene kazne na što je ona odgovorila: Sineki moji, sam počekajte kaj se oblečem i odma idem z vami.

Zatim smo je upitali zbog čega je ta kazna, a ona nam je pokazala trošni dimnjak kojeg su podupirale ljestve.

“Dojšo je dimnjačar i štel očistiti dimnjaka. Jo sem mu rekla nek nejde po tejm lojtrama jer bo se dimnjak zrušil, a z njim i cejla hiža. Un je nej vupo pa me je prijavil kaj sem mu nej dola čistiti i za to sem dobijla kazno štero nebrem platiti jer nejmam peneze.”

Policajci su nakon toga uzeli od starice neplaćeni račun, otišli na poštu i platili kaznu od svojeg novca, staricu naravno nisu priveli.

Naš sugovornik nastavlja:

“Dao je svaki polovicu novaca, odrekli smo se dva, tri gableca. Jednostavno nismo imali srca postupiti drugačije.”

I što sada reći na ovo? Samo bravo naši dečki, hvala vam policajci na ovakvom postupku, a starica bi sigurno dodala, Bog vam plati!

(R. Tomanić, foto: ilustracija, arhiva Muralista)