Sutra u ranim jutarnjim satima provest će se preventivna akcija „Biti vidljiv – biti siguran“       

S obzirom na vrijeme Došašća, kada se veći broj osoba starije životne dobi u ranim jutarnjim satima te u predvečerje, dakle u trenucima smanjene vidljivosti, intenzivnije kreće međimurskim prometnicama, provest će se preventivna akcija „Biti vidljiv – biti siguran“. Akcija će se provesti u petak, 2. prosinca na području Čakovca, Preloga i Murskog Središća od 5:30 do 7:30 sati

Nakon misa zornica prisutnim građanima uputit će se preventivni savjeti s ciljem podizanja svijesti o zakonskoj i sigurnosnoj potrebi označavanja reflektirajućom materijom ili nekim izvorom svjetlosti, što je prvenstveno bitno radi njihove vlastite sigurnosti. Vrlo je važno da su pješaci vidljivi ostalim sudionicima u cestovnom prometu (vozačima vozila), posebice u ranim jutarnjim satima te u doba smanjene vidljivosti, kada su obično obučeni u tamniju odjeću. Ujedno, svim prisutnim građanima podijelit će se reflektirajuće narukvice koje omogućavaju veću vidljivost pješacima prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu, posebice tijekom smanjene vidljivosti.

Ovakvim preventivnim akcijama želja nam je doprinijeti većoj sigurnosti u cestovnom prometu osoba starije životne dobi, koji najčešće u cestovnom prometu sudjeluju kao pješaci, te su samim time jedni od najugroženijih sudionika, posebice u uvjetima smanjene vidljivosti.

(PU međimurska)