Striček, a mogu ja plesati?

Mala vrckava djevojčica priključila se folkloru 2016. godine. Maja. Plesala bi, pjevala, puna elana,  energije, samo da ne poleti. Pubertet lupa po gležnjevima, a mi voditelji u zadatku, da to ne krene više gore prema srcu , ili  ne daj Bože , glavi . Ali za nas kažu da smo starog kova, pomalo namazani svim mastima i ništa nam nije nemoguće.  I tako ostala Maja zaražena folklorom. Dokaz ? Slika sa nastupa u Vrhovcu u lipnju 2016.

Da ne bi bila sama, pojavio se Mladen, pa se tražio, sad bi svirao, pa opet ne bi, pa bi plesao, al ga sram, a stari lisci polako pletu svoju mrežu. I ostane Mladen, pa dovede Nenada.  Počne Neno cupkati, družiti se sa nama, zabavlja on nas, a mi zabavljamo njega i eto ti simpatije. Svijesni svojih slabosti, nedostataka, ali i svojih prednosti , prijavili se mi na „Miholjačko sijelo“. Pa kuda ćete ekipo, šaroliko društvo, mladi , srednjih godina, stari, Romi, mladi s posebnim potrebama, tko još takve prima?  Da, primaju prijatelji.

Ponosno smo nastupili na sijelu i predstavili Mursko Središće i Međimurje. Kad ne vjerujete , opet fotografija. Srpanj 2017.

Dok smo mi u folkloru zarazili dva plesača i plesačicu, Slavek je tamburicom zarazil malog Juga. Uskoro nam se pridružila Melita, a pojačao je i Slavek svoju ekipu još jednim malim tamburašem. I tako malo po malo eto i 2018 – te godine. Redaju se druženja, nastupi  – Karlovac, Lendava, Mursko Središće, a mi svi veseli, prava mala ekipa. Veseli? Pa da, pogledajte samo sliku iz Svetog  Martina u listopadu 2018. (naslovna fotografija)

Dragi naši prijatelji, svi koji želite znati, naši su folkloraši, tamburaši i pjevači Romi, naše bogatstvo , naša snaga. Dva plesača, dvije plesačice, pjevačice i tri tamburaša. Zapravo dva, ali trećeg čekamo da se pripremi za jedan od narednih nastupa. Slobodna mjesta su otvorena i dalje za hrabre. Dođite, ak se ne naučite plesati, možda vas naučimo kuhati kotlić.

(Tihomir Benčić, foto: TB)