Što sve treba imati dobar smještaj za ljetovanje?

Pronaći sobu, apartman ili vilu u kojoj ćete se odlično osjećati za vrijeme godišnjeg odmora jedan je od najvažnijih zadataka prije nego odlučite negdje putovati…

Ljetovanje je jedna od stvari kojima se najviše veselimo, no ono također zahtjeva ponešto planiranja, kao i nekoliko rezervacija, kako bi naši slobodni dani prošli baš onako kako ih zamišljamo.

Prvo što moramo riješiti svakako je transport do destinacija na kojima mislimo provesti godišnji odmor, što je danas moguće rezervacijom putem Interneta, zahvaljujući online prodaji avionskih i autobusnih karata. Unajmiti možete i vozilo, s kojim ćete imati punu slobodu kretanja dok istražujete lokaciju na kojoj ljetujete.

A još važnije je rezervirati smještaj koji će zadovoljiti vaše potrebe, što je također danas moguće realizirati bez potrebe za nazivanjem telefonskih brojeva iz oglasnika.

Da, postoje specijalizirane stranice koje će vam dati priliku da online rezervirate prostor za boravak po vašem ukusu, u samo nekoliko klikova mišem. No, imajte na umu da nije svaki smještaj jednak i postoje neke stvari na koje morate posebno paziti…

Traži se udoban krevet i funkcionalna kupaonica

Prvo na što morate obratiti pažnju dok gledate fotografije i videozapise smještaja koji vas je privukao svakako je krevet, jer o njemu će ovisiti koliko ćete dobro spavati i hoćete li se moći potpuno opustiti nakon napornog istraživanja destinacije koju ste posjetili.

Krevet bi trebao biti velik i komotan, s čistom posteljinom i laganim pokrivačem. Ako putujete kao obitelj, pobrinite se da smještaj ima dovoljno ležaja da se svi mogu smjestiti, a ako postoji bračni krevet kao središnje mjesto spavaće sobe, to je uvijek pozitivno.

Ne zaboravimo niti kupaonicu, jer o njezinoj funkcionalnosti će ovisiti hoćete li se moći na pravi način osvježiti nakon povratka s plaže i prije spavanja. Što je modernija, tim bolje, a bilo da preferirate tuš kabinu ili kadu, obratite pažnju koliko je zahod udaljen od mjesta tuširanja i hoće li pod završiti potopljen nakon što završite s pranjem svog tijela.

Ručnici su nešto što se očekuje od onog tko vam je iznajmio prostor, po mogućnosti po dva za svakog gosta, a sapun za ruke, gel za tuširanje i šampon za kosu također spadaju među nešto što mora imati smještaj kojem je svrha ugostiti turista.

Prostor u koji ćete se smjestiti definitivno bi trebao imati televizor, po mogućnosti s pregršt različitih kanala i mogućnošću povezivanja s Internetom, a WiFi je još jedna stvar koju svaki iznajmljivač koji drži do sebe mora osigurati, a dobro bi bilo da postoji i stol s udobnom stolicom, gdje eventualno možete odraditi neki poslovni zadatak koji se iznenada pojavi.

Uz sve to, tu je još frižider bez kojeg smještaj na ljetovanju jednostavno nije potpun, a veliki plus je i sef u kojeg ćete moći staviti svoje dragocjenosti…

Bazen i roštilj dodatni su plus

Posljednjih godina u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama cvjeta iznajmljivanje vila, što nije iznenađenje, jer takav smještaj nudi luksuznu opremu svojim gostima, kao stvorenu za opuštanje i uživanje.

Osim svega dosad navedenog, luksuzna vila u pravilu ide uz bazen u kojem se uvijek možete brčkati, a tu su i ležaljke za sunčanje ili odmaranje u hladu, sa stolićem na kojeg možete odložiti svoje piće.

Mnoge vile imaju i roštilj kao obavezni dio opreme, a interijer je prostran i ima dovoljno mjesta za smjestiti veliku obitelj ili čitavo društvo prijatelja. Prekrasna kuhinja u kojoj možete iskušavati svoje kulinarske vještine još je jedna pogodnost ovakvog smještaja, a tu je i veliki stol u blagovaoni. Ne zaboravimo ni biljarski stol te teretanu, koje također možete dobiti u sklopu ovakvih aranžmana.

U svakom slučaju, dobar smještaj kreće od udobnog kreveta i funkcionalne kupaonice, a zatim su tu televizor i frižider bez kojih je danas iznajmljivanje nezamislivo. Pa čak i ako na fotografijama postoje svi ovi uređaji, svakako uvijek provjerite recenzije prethodnih korisnika da biste saznali je li prostor zaista takav kakav se u oglasu prikazuje.

A tko želi više od toga, definitivno treba razmisliti o unajmljivanju vile sa svom mogućom luksuznom opremom, jer radi se o prostoru u kojem ćete se zaista osjećati posebno i poželjeti živjeti tako 365 dana u godini. (m)