ŠTO SU KUPOVALI POLITIČARI NA ČAKOVEČKOM SAJMU?

Čakovečki sajam koji se desetljećima tradicionalno održava svake srijede najveći je u Međimurju. Okupi se tamo na tisuće ljudi koji prodaju, kupuju ili samo razgledavaju. Ima onih koji dolaze na druženje, izvrsnu kotlovinu, kobasice i ostale delicije i to ljudima postaje već određena rutina koju valja ispuniti.

U nedjelju nas očekuju izvanredni izbori pa još ovih nekoliko dana do njih političari koriste svaku priliku ne bi li se pokazali među narodom kojima opet obećavaju bolji život, veće plaće, viši životni standard itd. Kome će povjerovati građani vidjeti ćemo uskoro, a naša kamera danas je zabilježila u akciji nekoliko kandidata za Hrvatski državni sabor.

Među njima bili su pripadnici Narodne koalicije, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik GO SDP-a Mursko Središće Mario Nerer, reformisti Radimir Čaćić sa stranačkim kolegom načelnikom općine Selnica Ervinom Vićevićem, kao i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Nije nam poznato što su kupili od mnogobrojne izložene robe, ali je očito da su kupovali glasove birača. Kako smo već naveli, tko je bio bolji i uspješniji trgovac, vidjeti ćemo u nedjelju.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)

02

04