U stilu nekadašnjih „selskih zabava“ NK Dinamo Žiškovec obilježio Martinje i kraj jesenskog dijela prvenstva

Društveni dom u Žiškovcu bio je ove subote prepun igrača lokalnog kluba Dinamo, članova uprave, navijača i mještana ovog malog međimurskog naselja. Kao i svake godine NK Dinamo organizirao je tradicionalnu zabavu povodom Martinja i završetka nogometne polusezone u starom stilu pa i na ovaj način njeguje nekadašnje običaje.

Uz živu glazbu „Prijatelja“ zabava je trajala do ranih jutarnjih sati i imala je neke neizbježne običaje kao krštenje mošta, Ples srca i veliku tombolu za koju je prodano 240 karata po cijeni od 10 kuna. Uz mnoštvo nagrada izdvajamo dvije najvrjednije, a to su žaluzine za prozore od tisuću kuna i panoramski let avionom iznad Čakovca. Predsjednik kluba Mladen Kutnjak ovom prilikom najljepše zahvaljuje svim sponzorima koji su svojim darovima omogućili ovu vrijednu tombolu čiji će prihod, kao i onaj od prodanih ulaznica po 100 kuna, uveliko pomoći klubu u nastavku prvenstva 3. MNL.

Napomenimo i zanimljivost da je ulaz za igrače bio besplatan, a za cijenu ulaznica svi gosti mogli su piti i jesti koliko je tko htio i mogao. Za pravi međimurski meni sastavljen od domaćih bijelih i crnih krvavica, dinstanog zelja, pire krumpira i pečenog mesa pobrinuo se ugostiteljski objekt Lipa iz Nedelišća dok su članovi kluba skuhali odličan vinski gulaš koji je serviran pred jutro.

Kako su nam rekli u klubu, bila je ovo jedna od najvećih i najboljih fešti do sada, no nastojati će da ona sljedeće godine bude još bolja.

(R. Tomanić, foto Ivan Hunjadi)