Središće osvanulo prekriveno bijelim omotačem

U ovom našem lijepom  Međimurju već godinama smo naučeni  da za vrijeme godišnjih doba vrijeme  bude   adekvatno tom dobu. Pa tako i sada u vrijeme  zime normalno je da smo očekivali  bjelinu snijega, niže temperature. No u zadnje vrijeme nismo baš ljubimci takvog zimskog vremena iako je Europa oko nas zametena i s po nekoliko metara snijega.

Metereolozi cijelo to  vrijeme nam ne bude baš nade za bijeli optimizam. Dok se visine snijega okolo nas u Europi mjere u metrima mi se  očito moramo zadovoljiti mrvicama, a i dalje  prognoze ne  bude preveliki optimizam za neke veće količine snijega koji bi najviše razveselio naše najmlađe radi provođenja njihovih zimskih radosti sanjkanja, skijanja, grudanja itd. Zato djeco iskoristite danas i ovih nekoliko centimetara snijega za svoje snježno uživanje.

Pa baš zato sve nas je razveselio ovaj bijeli pokrivač koji je noćas pokrio naš grad, a svojom foto kamerom zabilježio ga je naš urednik Rajko Tomanić, te vam u nastavku donosimo  njegove jutarnje snježne impresije.

(tekst Zlatko Rihtarec, foto: Rajko Tomanić)