Središćanski vatrogasci sa slovenskim kolegama gasili požar kod Petišovca, na hrvatskom teritoriju

Jučer u 20:20 zapovjednika PGD Lendava g. Tomislav Kepe javlja nam da su izašli na požar otvorenog prostora u mjestu Petišovci kod Petdinarke, obavještava nas da se zapravo radi o požaru na hrvatskom teritoriju i traži pomoć našeg DVD-a na mjestu intervencije. Na broj 193 obavještavamo operativno dežurnog o intervenciji i tražimo uzbunjivanje putem UVI sustava. U 20:31 na intervenciju izlazi navalno vozilo sa 6 članova i malo navalno vozilo s 2 člana. Dolaskom na mjesto intervencije, upućeni smo do voditelja intervencije, predstavnik Gasilske Zveze Lendava, g. Ivan Kasnik koji nas obavještava o trenutnoj situaciji i stanju na terenu.

Razgovorom voditelja intervencije, a zbog same konstrukcije terena i nemogućnosti prilaska vozilom požaru, dogovoreno je da se u gašenje krene s naprtnjačama. Zbog jakog vjetra i suhe trske, požar se jako brzo širio stoga je gašenje bilo izuzetno teško. Požar smo nakon nekog vremena stavili pod kontrolu, te smo nakon dopunjavanja naprtnjača i povratkom na gašenje, požar u potpunosti ugasili. Natopljeni su rubni dijelovi požarišta kako se isti ne bi ponovio, te je izvršena posprema i postrojavanje vatrogasaca na kraju intervencije. Na terenu je ukupno bilo 39 vatrogasaca iz 5 društava iz Slovenije i Hrvatske.

PGDLendava

PGD Dolina

PGD Donji Lakoš

PGD Petišovci

DVD Mursko Središće

Ovim putem bi se htjeli zahvaliti još jednom svim kolegama vatrogascima na odličnoj suradnji i uspješno ugašenom požaru, a da je prekogranična vrlo dobra potvrdio je i predstavnik Gasilske Zveze Lendava g. Ivan Kasnik. Također je poželio da se što manje susrećemo u ovim okolnostima, a više na druženjima i vježbama.

DVD Mursko Središće

Foto: vatrogasci M.Središće