Središćanac Srećko Bogdan-Čeči trenirao Modrića, Lovrena i Čorluku!

Legendarni igrač zagrebačkog Dinama u danima osvajanja prvaka Jugoslavije svoju nogometnu karijeru započeo je u NK Rudaru iz Murskog Središća i rođeni je Središćanac.

Nakon toga nedugo se zadržava u čakovečkom MTČ-u da bi sa 17 godina prešao kao izrazito veliki talent u Dinamo, a ostalo je već povijest koja je završila u Njemačkoj.

Čeči se zatim vraća u Hrvatsku te se počinje baviti trenerskom karijerom u Interu iz Zaprešića s kojim osvaja Kup Hrvateske, a u ligi pobjeđuje i tada neprikosnoveni Dinamo. To mu Zdravko Mamić nikada nije mogao oprostiti, pa je on jedan on onih koji nikada kao trener nije dobio priliku u tom zagrebačkom klubu čije je dijete bio.

Zanimljivo je da je u Interu trenirao Luku Modrića, Dejana Lovrena i Vedrana Čorluku i to na početku njihove karijere koju im je tako maestralno pripremio jer u njihovom uspjehu ima i Čečijevih, ne malih zasluga!

Srećko rado svake godine posjećuje svoj rodni grad, a prilikom jedne takve posjete primio je od gradonačelnika Dražena Srpaka Nagradu grada, čije je ime dostojanstveno prenosio diljem svijeta.

(R. Tomanić, foto GMS)